În luna octombrie 2019 are loc prima ediție a evenimentului HackTheZone ce este constituit dintr-o conferință despre Ethical Hackers, dar și primul joc de tip "Capture The Flag" jucat pe străzile Bucureștiului.

Specialiști în securitatea cibernetică și Ethical Hackers vor ține prezentări în care vor arăta o parte din instrumentele și metodele pe care le folosesc și vor dezbate subiecte sensibile din lumea cybersec-ului. În cadrul conferinței sunt anunțați peste 10 speakers din industria IT Security, peste 15 companii ce vor fi prezente și sunt de așteptat peste 400 de participanți.

"HackTheZone înseamnă o conferință de IT Security, conturată de un gamification model + un treasure hunt în diferite puncte fizice din București. Challenge-urile concepute de echipa noastră te îndrumă către un acel necunoscut, iar participanții la aceste challenge-uri trebuie să demonstreze mai multe skill-uri: Penetration Testing, Cryptography, Social Engineering, Mobile Devices Hacks, OS: Windows / Linux, Scripting, Analytical Thinking", a spus Alexandru Ciachir, Co-Founder at HackTheZone.

Concursul de tipul "capture the flag" se va desfășura în perioada 12-13 octombrie, începând cu ora 9, iar concurenții vor avea de înfruntat o succesiune diversificată de provocări care vor deveni din ce în ce mai complexe. Aceste provocări vor avea loc în diverse locații din București, the final flag regăsindu-se la Conferința de IT Security, care va avea loc în perioada 17-18 octombrie 2019, la Crystal Palace Ballroom, aflat pe Calea Rahovei 198A, București.

HackTheZone.com a luat naștere în aprilie 2019, având un nou mod de abordare într-unul din cele mai mari segmente din industria IT Security, anume Ethical Hacking. Scopul HackTheZone este de a aduce specialiștii de securitate cibernetică mai aproape de realitatea hackingului punându-i față în față cu diverse scenarii de hacking, unde specialiștii vor fi nevoiți să acționeze ca membrii ai REDTEAM.

"Suntem noi pe piața din Romania, dar totodată și singurii cu acest gen de eveniment. Nu suntem doar diferiți de celelalte evenimente cu specific IT Security, dar suntem în acest moment primii din Europa cu un astfel de model," a adăugat Alexandru Ciachir.

Prețul unui bilet este 140 de lei și poate fi achiziționat de pe iabilet.ro.