Competiția se adresează tuturor companiilor de software și servicii din România, chiar și celor care nu au calitatea de membru ANIS. O companie se poate înscrie la mai multe categorii, prin completarea formularului de înscriere disponibil aici.

”Ediția de anul acesta a Galei ANIS va fi una specială ținând cont de contextul pandemic actual care a determinat firmele de IT să apese pedala de accelerație în ceea ce privește calitatea și cantitatea proiectelor dezvoltate în 2020. Industria tech locală și-a demonstrat încă o dată rolul de catalizator pentru celelalte sectoare economice, sprijinind nu doar prin soluții și servicii IT, dar și prin programele de responsabilitate socială implementate de companii la nivel național”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Categorii de premii și câștigătorii ediției precedente

La Gala ANIS 2021 vor fi acordate 7 premii: Education Program of the Year, adjudecat la ediția precedentă de Bitdefender pentru programul Stagii pe bune; premiul CSR Program of the Year a fost ridicat anul trecut de Adobe Systems Romania, care a donat în 2019 peste 61.000 de dolari către diverse cauze, peste 400 de angajați ai companiei au făcut voluntariat, ajutând 30 de ONG-uri din România.

De asemenea, în 2019, peste 200.000 de dolari au fost donați din fondul Adobe Employee Community Fund către 10 proiecte locale; premiul Startup of the Year a fost adjudecat de Deepstash, aplicație de tip self-improvement care le permite utilizatorilor să-și salveze notițele dintr-o varietate de surse online și domenii.

Câștigătorul R&D project of the Year a fost Qubiz, cu un program bazat pe Inteligență Artificială care identifică și elimină automat pauzele de publicitate din emisiunile TV înregistrate; Software Outsourcing Project of the Year a fost ridicat de Endava pentru platforma Pollinate, o soluție digitală de servicii bancare de ultimă generație dezvoltată în doar 12 luni; Software Product of the Year a fost desemnat TypingDNA, startup de cybersecurity care a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia tastează.

Trofeul Company of the Year a fost ridicat de Zitec, un nume important pe piața IT & Digital Marketing din România, specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate.

Premiul Membrul ANIS al anului 2019 a fost desemnat Softbinator Technologies (cunoscut anterior sub denumirea Cornerstone Technologies). Compania s-a remarcat prin suportul activ în proiectele asociației în 2019.