MATER este un proiect care va aduce în București un concept deja prezent în marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano și Shanghai – centre care arhivează mii de materiale și sunt astfel punctul de pornire al inovației în design, urbanism și arhitectură.

În România, ideea deschiderii bibliotecii de materiale a pornit de la nevoia membrilor din comunitatea Nod Makerspace de a avea acces la mostre de materiale cât mai diverse. O bibliotecă de materiale arhivează, sortează și prezintă mostre din cele mai noi și speciale materiale de pe piață – astfel publicul specializat din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, modă, arte vizuale, publicitate sau construcții are acces la o bază de date utilă pentru dezvoltarea de noi produse și proiecte.

Citește povestea NOD Makerspace într-un articol pe start-up.ro

Biblioteca de Materiale din București va fi un spațiu de inspirație pentru creativii care pun bazele unui nou proiect dar și un spațiu de co-working, un loc de întâlniri cu parteneri și clienți și un loc în care profesioniștii din domeniu vor putea consulta, compara și lucra pe diverse materiale.

MATER se va afla în același spațiu industrial în care a fost dezvoltat și Nod Makerspace: complexul Industria Bumbacului din zona Timpuri Noi din București. Astfel echipa Nod Makerspace își continuă misiunea de a contribui la regenerarea acestei platforme industriale și transformarea acesteia într-un cluster de industrii creative.

Deschiderea MATER este estimată în toamna 2017. Într-o primă etapă vor fi expuse 3.000 de materiale, iar spațiul va fi deschis pentru toți profesioniștii din industrii creative.