Echipa Modex anunță organizarea unei serii de hackatoane în următoarea perioadă, odată cu deschiderea Modex Blockchain Labs, primul eveniment având loc pe data de 16 iunie la București. Programatorii care se vor evidenția la aceste hackatoane vor avea avea prilejul să se alăture echipei de dezvoltare Modex, în cadrul unui program special de recrutare.

Evenimentul va avea loc marți, pe 12 iunie, începând cu ora 18:30, la Etajul 12, din clădirea sediului Modex (Belvedere Office Building). Modex Blockcahin Labs va fi primul hub de blockchain, unde programatorii și freelancerii pot veni să lucreze gratuit.

Modex va participa și la competiția de pitching 200 Seconds of Fame, organizată de start-up.ro și ICEEfest pe 15 iunie.

“Urmând paradigma blockchain, adăugăm o nouă funcționalitate de bounties în Modex UDE (unified developer environment) menită să descentralizeze participarea la hackatoane a programatorilor din lumea întreagă. Știm că în București avem mulți programatori talentați, însă vrem sa deschidem hackatonul pentru toată țara, dar și pentru cei din toate colțurile lumii.”, a declarat Vali Mălinoiu, Head of Blockchain Innovation în cadrul Modex.

Marketplace pentru aplicații descentralizate

Modex este un marketplace pentru aplicații descentralizate, construit să aducă beneficiile tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi, prin conectarea dezvoltatorilor cu potențialii clienți.

Modex functionează ca un liant tehnologic între dezvoltatori și beneficiari, oferind un acces mult mai rapid și facil pentru implementarea contractelor inteligente (smart contracts).

Obiectivul Modex este de a furniza la nivel global un portofoliu variat de aplicații care folosesc tehnologia inovatoare blockchain, aducând împreună dezvoltatorii de aplicatii descentralizate (DApps) alături de beneficiarii lor din mediul de business. Într-o lume în care distributed ledger technology – Blockchain – câștigă tot mai mult teren, așteptând implementarea în cât mai multe domenii de activitate, soluțiile oferite de programatori vor putea fi accesate si cumpărate de companii, fără a fi necesare cunoștințe tehnice specifice blockchain-ului.

Dacă dezvoltatorii de aplicații își pot vinde soluțiile prin markeplace-ul Modex, companiile cu diverse domenii de activitate le pot achiziționa direct sau pot comanda dezvoltarea unor aplicații speciale în funcție de nevoi, cu ajutorul noii funcționalități de tip bounty pe care o Modex o lansează luna aceasta.

“Inovația din spatele tehnologiei blockchain stă în versatilitatea ei, care îi permite aplicarea în industrii variate, cum ar fi sistemul medical, sistemul de votare, administrarea bazelor de date, domeniul financiar și multe altele. Tehnologia blockchain oferă, de asemenea, avantajul unor tranzacții rapide si transparente fără necesitatea unor intermediari. De exemplu, un contract rulat prin blockchain nu poate fi schimbat de la forma convenită, nu poate fi alterat și nu are nevoie de intermediari pentru punerea lui în aplicare.”, a explicat Mihai Ivașcu, fondator si CEO Modex.

Hub pentru blockchain

„Prin Modex Marketplace punem la dispoziția pieței infrastructura necesară integrării avantajelor oferite de tehnologia blockchain, cu ajutorul unor aplicații care rezolvă probleme din viața reală. Suntem extrem de incântați că, dupa un an de dezvoltare, am ajuns în punctul în care să livrăm această platformă, oferind soluții tehnice pentru companii dintr-o arie largă de domenii.”, a adăugat Mihai Ivașcu.

Concepută să funcționeze ca un hub pentru aplicații blockchain, Modex Marketplace a pornit de la o echipă de programatori români, și a devenit o companie internațională cu birouri în Londra, Gibraltar, Monaco și București.

Echipa Modex este formată acum din specialiști din Europa, America de Nord și Asia, cu experiență în companii recunoscute precum Oracle, Microsoft, Temenos sau Google.

Mai mult, Modex a fost beneficiarul unui studiu de caz privind piața de smart contracts, realizat de gigantul mondial Google, ca soluție revoluționară pentru răspândirea tehnologiei blockchain în noi domenii de activitate.