Smartphone-ul Nokia 8.1 este primul telefon Nokia care trece la Android 10, dar și primul telefon cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 710 care primește acest update.

Asta înseamnă că utilizatorii de Nokia 8.1 vor benefia de o gamă de funcții noi:

- navigare prin gesturi îmbunătățită

- smart reply – răspunsuri inteligente în cadrul mesajelor

- dark mode

- mai mult control asupra datelor personale și asupra felului în care aplicațiile îți accesează date precum locația.

- focus mode - blocarea aplicațiilor care distrag atenția utilizatorilor, atunci când aceștia doresc să se concentreze (poate fi testat în Beta)

- family Link: parte a setărilor de Digital Wellbeing, ajută părinții să seteze reguli digitale de bază pentru întreaga familie.

HMD Global s-a angajat să ofere cele mai recente actualizări ale sistemului de operare Google telefoanelor sale. Conform unui studiu recent, Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones, Counterpoint Research a subliniat faptul că telefoanele Nokia s-au remarcat ca fiind singurul brand care a livrat actualizări rapide ale sistemului de operare și de securitate.

„Am promis o actualizare rapidă la Android Oreo și Android Pie pentru întreg portofoliul și ne dedicăm și acum să oferim actualizări rapide și în cazul Android 10, începând cu Nokia 8.1, urmând ca în decursul următoarelor luni să oferim acest update și pentru restul telefoanelor din portofoliul nostru. Ne propunem așadar ca până în prima parte a anului 2020 întreg portofoliul Nokia să ruleze Android 10,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.