Acesta are ca scop comun facilitarea schimbului de cunoștințe între membrii comunităților la nivel global, iar cele două ONG-uri vor pune bazele unei platforme care să permită accesul la o rețea globală de mentori și mentorați.
Prin intermediul platformei ‘Find my mentor’, inițiatorii proiectului își propun să conecteze și să încurajeze colaborarea între studenți, tineri profesioniști, seniori și antreprenori din domeniul IT cu mentori din cadrul comunităților Romanian IT și LSRS, precum și cu alți studenți, specialiști, profesori, antreprenori și alumnii LSRS care își doresc să împărtășească din cunoștințele lor personale și profesionale. De asemenea, organizatorii lansează invitația de a lua parte la program către toate comunitățile tehnice românești.
Printre principalele teme abordate pe parcursul sesiunilor de mentorat se găsesc educația tehnică, orientare în carieră, management de proiect și de echipă, antreprenoriat și multe altele. Prima etapă a programului o reprezintă crearea unor echipe pilot, care vor fi urmărite pe toată durata relației de mentorat cu scopul de a aduce îmbunătățiri structurii programului în urma feedback-ului primit.
Organizatorii lansează o invitație de participare tuturor celor interesați să devină mentori, mentee, să facă parte din echipa de management a proiectului sau din echipa tehnică care va construi platforma.
Participarea în cadrul programului este gratuită și se realizează în baza unui proces de matching. Mai multe informații despre modul de funcționare al programului și despre înscriere pot fi accesate pe website-ul Romanian IT, aici.
”Educația, și mai ales inovația în educație este un subiect care ne preocupă constant în Romanian IT și LSRS. Scopul acestui program este de a crea și consolida o cultură bazată pe schimb de cunoștințe, colaborare, menită să promoveze comunitatea românească de IT și să genereze oportunități pentru toți membrii la nivel global”, a declarat Oana Bouraoui, co-fondatoare și vicepreședinte Romanian IT.