InnoEnergy PRIMER – program de pre-accelerare al rețelei InnoEnergy are ca principal obiectiv să ofere suport inovatorilor pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de a-i pregăti pe aceștia pentru programele de accelerare și pentru programele de grant și investiții.

Programul PRIMER constă în mai multe sesiuni de teorie, coaching și workshop-uri în 40 de ore de teorie și practică având mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență. Programul se va încheia cu un DEMO DAY, unde fiecare echipă va susține câte un pitch de patru minute, urmat de o sesiune de Q&A de trei minute.

„PRIMER reprezintă o poartă de intrare pentru startup-uri și inovatori aflați la început de drum către ecosistemul InnoEnergy. Odată trecute prin PRIMER, echipele se vor putea înscrie în programele de accelerare ale Highway și Boostway ale InnoEnergy, pentru a primi investiții, a aduce inovațiile lor în piață sau a scala la nivel global. InnoEnergy este cel mai mare accelerator din lume focalizat pe energie, inclusiv pe teme precum smart city sau mobilitate!” a declarat Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Ce oferă, mai exact, Primer?

 • Acces la instrumente, materiale și metodologii necesare în dezvoltarea abilităților antreprenoriale și în dezvoltarea afacerii;
 • Îndrumare pentru a putea alege și adapta modelele de afaceri adecvate;
 • Îndrumare și suport pentru a accesa finanțări și pentru a atrage investiții;
 • Training pentru susținerea pitch-ului;
 • Feedback de la experți din industrie;
 • Până la finalul programului, startup-urile dezvoltă un set de livrabile care le vor fi utile pentru a aplica la programul de accelerare Highway și sunt documente pe care potențialii investitori le vor solicita. Acestea includ: scrisoare de intenție, strategie de piață, roadmap și peisajul competitiv.

Cine poate aplica?

Startup-uri aflate la început de drum și inovatori care au idei și/sau dezvoltă produse și servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta. Vor fi selectate pentru participare maximum 30 echipe, care au o idee la un stadiu matur (de preferință la stadiul de prototip), care se încadrează în unul dintre următoarele domenii tematice:

 • Smart city și mobilitate
 • Energie regenerabilă
 • Eficiență energetică
 • Stocarea energiei
 • Rețele electrice inteligente
 • Instrumentare nucleară
 • Tehnologii curate de cărbune și gaze
 • Energie din combustibili chimici
 • Domeniul IT cu impact asupra energiei și mediului înconjurător

Detalii despre PRIMER pot fi găsite pe site-ul programului: https://primer.iceberg.ro/, unde startupurile vor putea aplica pentru participarea la program. Termenul de înscriere este: 23 ianuarie 2020.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) și este finanțat prin programul Horizon 2020.

Prin hub-urile rețelei InnoEnergy au fost atrase peste 3000 aplicații cu idei de business în programele rețelei, au fost susținute peste 300 de produse și servicii prin servicii și finanțare, au fost făcute investiții într-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane EUR și au fost organizate programe de masterat și doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialiști.

InnoEnergy este reprezentat în România de Iceberg, în calitate de coordonator, complementat de partenerii săi, Green Energy Cluster, Repom și PATRES, prin înființarea noului hub InnoEnergy. Rolul InnoEnergy Hub România este de a susține inovatori, cercetatori, startup-uri și companii active în domeniile conexe energiei să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul caută să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei. Toate acestea vor contribui la consolidarea sectorului energiei din România și Europa.