Ținta organizatorilor sunt fondatorii de startup-uri care au trecut prin finanțare Series A și care au între 50 și 100 de angajați.

Fiecare întâlnire săptămânală se va axa pe un alt subiect de discuție care ține de dezvoltarea startup-ului pentru ca fondatorii să aibă la dispoziție toate tool-urile necesare pentru a scala afacerea. De exemplu, pe listă se află discuții despre cum și de unde poți recruta oameni din senior management, ingineri, echipe de marketing și vânzări.

Deși acest program se adresează mai ales startup-urilor care au trecut prin Y Combinator, la întâlniri vor putea participa și alte companii.

Acceleratorul a derulat un pilot al acestui program încă din primăvară, printre participanți fiind startup-uri precum Segment sau Gitlab.

Y Combinator este unul dintre cele mai cunoscute și căutate programe de accelerare. Programul de bază se derulează pe o perioadă de 3 luni în care fondatorii de startup primesc mentorat și au acces, la final și la finanțare în valoare de 120.000 de dolari contra a 7% din acțiunile companiei. Printre cei mai cunoscuți alumni ai Y Combinator se numără Airbnb, Dropbox sau Reddit.