WineHacks 2.0 powered by Purcari, un proiect ambițios care are un scop bine-definit: crearea companiilor și produselor inovatoare în industria vitivinicolă locală.

Wine Hacks 2.0 powered by Purcari este un eveniment de 54 de ore, în care participanții se vor ”ciocni” cu provocarea de a soluționa problemele din industria vinului prin intermediul tehnologiilor.

În perioada 20-22 septembrie 2019, pe lângă varietatea bogată de vinuri, Moldova va fi cunoscută prin inovațiile aduse în sectorul vitivinicol, care după spusele organizatorilor și a partenerilor, se vor putea bucura de o popularitate la nivel internațional.

Prima ediție Wine Hacks powered by Purcari a avut loc în 2017, adunând la un loc 90 de oameni plini de entuziasm și dorință de a schimba lucrurile. Din 7 echipe formate, premiul pentru locul I a fost decernat echipei Bounty Wine - aplicație mobilă care are la bază ideea etichetelor individualizate pentru cei dragi.

”Suntem convinși că există un potențial imens în dezvoltarea de noi produse și strategii de marketing unice în sectorul vinicol. În cadrul Grupului Purcari, credem că un instrument excelent pentru inovația corporativă este crowdsourcing-ul. Viziunea noastră este de a transforma Grupul Purcari într-o platformă de co-creare, pe care o pot folosi cele mai inovatoare minți pentru a înființa o afacere în industria vitivinicolă. Mizăm pe un WaaS, vinul ca serviciu.”, a spus Victor Bostan, Director General al Grupului de companii ”Purcari&Bostavan Wineries”.

Organizatorii și-au propus să adune la un loc 100 de persoane, care vor forma 20 de echipe, alcătuite din dezvoltatori, marketeri, antreprenori, entuziaști și, cu siguranță, iubitori de vin. Se pot înscrie startup-uri și fondatori din România.

Pe lângă spațiu inovator, mâncare și vin la nesfârșit, organizatorii și partenerii promit premii pentru cele mai originale idei.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile Wine Hacks 2.0, accesează pagina evenimentului și pagina web.