Aplicația a primit o finanțare Series B în valoare de 88 de milioane de dolari, în acest moment fiind evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari, scrie TechCrunch. Cea mai recentă rundă de finanțare a fost condusă de TPG Growth, alături de CAA Ventures, Insight Venture Partners și Sound Ventures.
După cea mai recentă rundă de investiții, Calm a ajuns o finanțare totală în valoare de 116 milioane de dolari.
Calm este, poate, unul dintre cele mai neașteptate startup-uri devenite unicorni. Aplicația a vut o creștere fulminantă în ultimii doi ani, ajungând la 40 de milioane de descărcări și venituri de patru ori mai mari în 2018. Calm este un business profitabil și este pe cale să ajungă o companie cu venituri anuale de 150 de milioane de dolari.
Doar în Statele Unite tot mai multe persoane sunt atrase de meditație, oficialitățile din sănătate de acolo spunând că acest segment a crescut de la 4,1% în 2012 la 12,2% în 2017. Iar Calm a profitat de această înclinație a oamenilor spre alte metode de relaxare și de reducere a stresului cotidian și le-a pus la dispoziție tot felul de unelte de wellness, de la sesiuni ghidate de meditație la un produs denumit ”sleep stories” pe care îl oferă contra-cost.
În esență, Calm ajută utilizatorii să practice meditaţia, fie că sunt începători sau că au experienţă, punând-le la dispoziţie o sumedenie de programe. Aceştia au posibilitatea de a alege dintr-o serie de sesiuni de meditaţie de durate diferite, de la 3 minute la 25 de minute, grupate pe diferite probleme pe care dorești să le rezolvi prin meditație – reducerea stării de anxietate, gestionarea stresului, un somn mai bun, creșterea nivelului de concentrare sau a încrederii în tine.