“În pofida unui mediu incert macroeconomic și de reglementare, vedem un plus de capitalizare a pieței cripto. În plus, trimestrul al doilea este cel în care observăm o revenire substanțială în activitatea Blockchain. Dacă ne uităm la Bitcoin, din punct de vedere al prețului, acesta avut un trimestru excelent”, declară Ilie Pușcaș, Country Manager, Binance.

Bitcoin a spart, de altfel, plafonul de 30.000 de USD în iunie și a atins cel mai ridicat punct al său, pe parcursul acestui an.

Potrivit Market Pulse, Avalanche a depășit performanța înregistrată anterior, atât ca nivel de tranzacții zilnice, cât și ca adrese unice. În același timp, perioada aprilie-iunie a marcat un declin pentru DeFi, deoarece TVL (Total Value Locked) a scăzut cu 11,2% față de aceeași perioadă a lui 2022, încheind trimestrul la 44,2 miliarde USD.

Pe parcursul trimestrului al doilea, vânzările NFT au scăzut cu 23% anual, în tandem cu performanța în scădere a prețurilor (-19%), măsurată de indicele NFT-500.

La nivelul jocurilor, în același timp, peisajul a fost condus de BNB Chain, Ethereum și Polygon, cu o cotă de piață de peste 67%, calculată în funcție de numărul de jocuri.

Versiunea integrală a studiului realizat de Binance Research este disponibilă la acest link.

2Q23 Market Pulse Binance by start-up.ro on Scribd