The Memory Printing Co. a activat până recent pe piața din Slovacia, unde a fost fondat și a validat o serie de produse unice, pe care le poți face cadou persoanelor dragi în diferite momente speciale ale vieții: de ziua îndrăgostiților, cu ocazia zilelor de naștere, de Crăciun, la absolvire sau pur și simplu când vrei să le arăți unor prieteni cât de mult ții la ei”, ne spune Rareș.

Rareș s-a alăturat startup-ului încă din 2017. ”L-am cunoscut pe Dusan Sadlon, fondatorul său, când eram amândoi voluntari în cadrul TEDxVienna, am început să colaborăm împreună ulterior, iar de câteva luni bune am devenit parte din echipă ca și asociat”, precizează Rareș Popescu.

Potrivit tânărului, echipa The Memory Printing Co. a lucrat în ultimele luni pentru extinderea activității, atât pe partea de tehnologie (dezvoltând o aplicație prin care îți poți personaliza fiecare din cele 32 de pagini ale unei capsule), dar și pe partea de business și organizație, astfel încât la începutul lui februarie 2020, startup-ul s-a lansat în alte două țări: România și Cehia.

Cadouri pentru Valentine's Day - Romance Capsule

Pentru început, The Memory Printing Co. s-a lansat la nivel local cu Romance Capsule, o cărticică destinată destinată îndrăgostiților, iar lansarea a fost planificată astfel încât lumea să descopere cărticica de Valentine's Day.

”Ca să comande, după ce vede landing page-ul și devine interesat, utilizatorul trebuie să meargă aici și să completeze o primă parte a formularului de comandă, cele mai importante informații inițiale fiind data de la care două persoane sunt într-o relație, data la care cadoul va fi oferit, precum și zilele lor de naștere. În baza acestor informații, aplicația va trece într-un mod de preview și va calcula automat mai multe informații sau statistici. De exemplu, data la care vor sărbători 1.500 de zile, kilometri parcurși în galaxie până să se găsească sau care a fost filmul de pe locul #1 în box office în acel moment”, detaliază Rareș.

Pentru cadourile de Valentine’s Day, prețurile pornesc de la 149.95 de lei pentru varianta Standard (32 de pagini, o cărticică), și ajung la 189.95 de lei varianta Soulmates (2 cărticele în design complementar, una pentru ea și una pentru el).

După cum spune Rareș, Soulmates va ajunge să coste 249.95 de lei după Valentine’s Day. ”Pentru că abia am lansat însă, avem un discount de 15% reducere”, precizează el.

Planurile pe mai departe includ lansarea celorlalte produse din portofoliu în cele două piețe noi:

  • BFF Capsule (cărticiă pentru cei mai buni prieteni)
  • Birthday Capsule (cărticică pentru zile de naștere, alături de un profil digital)
  • Class Capsule (album pentru terminarea ciclurilor de studii)

”Iar pe urmă, dacă totul merge bine, poate extinderea și în Austria, alături de o versiune în engleză”, adaugă Rareș.

Rareș Popescu la Startup Your Life

Rareș a venit tocmai de la Viena pentru a participa la ediția cu numărul 5 a taberei Startup Your Life. Startup Your Life este un eveniment bianual care educă 50 de antreprenori și viitori antreprenori. Dacă îți dorești să vii alături de noi la ediția din mai 2020 a taberei, îți poți rezerva locul la un preț redus cu 40% aici.

În plus, Rareș este și unul dintre consultanții în dezvoltare web, grafică și project management pe care îi poți contacta pe BizTool.ro.