Însă până la concretizarea business-ului Raw-Mania, primul lansat de tânărul de 31 de ani, Ștefan a trecut în ultimii șapte ani prin aventuri și povești pe care, poate, mulți dintre noi nu ajungem să la experimentăm vreodată.

După terminarea liceului, Ștefan a urmat Școala Militară vreme de doi ani, iar patru ani de zile a lucrat pentru Jandarmeria din Brașov. Între timp, a urmat cursurile Facultății de Sociologie din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Deși și-a dorit foarte mult să devină cadru activ, la un moment dat jobul său din cadrul Jandarmeriei a devenit prea greu de suportat, iar Ștefan a simțit nevoia unei schimbări. Una majoră, am putea spune, pentru că Ștefan nu a renunțat doar la locul său de muncă, ci a plecat cu totul din țara noastră.

Visul danez

”Mă simțeam sufocat în sistemul în care lucram și am decis în 2011 să fac o schimbare majoră în viață. Am luat o decizie curajoasă de a renunța la viața mea și m-am mutat în Danemarca”, povestește el.

De tocmai acolo? A fost o alegere asumată, spune Ștefan. Auzise lucruri pozitive despre această țară și se gândea că Danemarca îi va oferi toate pârghiile pentru a se dezvolta pe plan profesional și personal.

”Îmi doream foarte mult să am un impact asupra oamenilor și să îmi ating adevăratul potențial. Era pentru prima dată când plecam într-o altă țară și aveam cu mine un pachet de vise de împlinit. Unul din ele era să studiez un master într-o universitate de top din Scandinavia. Era un pas firesc având în vedere că terminasem Facultatea de Sociologie”, spune Ștefan Obreja.

Nu prea știa limba engleză, la fel cum nu știa daneza, însă nu s-a lăsat oprit de aceste mici obstacole. ”Aveam o dorință atât de mare de a mă dezvolta și de a-mi atinge potențialul încât am făcut tot ce a ținut de mine să îmi îmbunătățesc aceste abilităță”, completează el.

În primul an în Danemarca a intrat ca voluntar în cadrul unui program de profil și a participat ca instructor de dezvoltare la un proiect care avea ca scop îmbunătățirea calității vieții comuniății băștinașe din Mozambic și Zambia. Nici acel program nu i-a adus satisfacția după care tânjea.

1 din 25

”În timpul voluntariatului, mi-am dat seama că organizația în care eram era coruptă și am decis să mă mut în Copenhaga, unde mi-am căutat de muncă. Pentru următorii 2 ani am lucrat în peste 20 de locuri, timp în care am învățat engleza și daneza”, povestește Ștefan.

În 2014 a decis să aplice la un program de master în Security Risk Management la Universitatea din Copenhaga. ”Simțeam cum ceea ce mi-am propus devine realitate, deși majoritatea apropiaților din România nu au crezut în ceea ce vreau să fac”, declară tânărul. Deși au fost doar 25 de locuri disponibile la nivel global, Ștefan a fost unul dintre masteranzii acceptați în cadrul programului. A fost cam pentru prima dată când tânărul a simțit că visele sale încep să prindă contur.

În timpul programului de master a lucrat ca și consultant pe imigrări cu unele dintre companiile de top din lume care relocau oamenii în Danemarca, mai spune el.

După absolvirea masterului, în 2016, a decis să se deconecteze de la viața profesională. Tot atunci, a reușit să-și îndeplinească un alt vis: să-și cumpere o casă pe malul unui lac.

”Zi de zi, când mă întorceam cu trenul de la universitate, petreceam ore în șir într-un parc lângă un lac din apropierea locuinței mele unde meditam și vizualizam cum toate visurile mi se împlinesc. Pe malul acestui lac se află și casa pe care mi-am cumpărat-o și în care îmi petrec momentele de liniște”, afirmă Ștefan.

Inspirația pentru Raw-Mania

De altfel, în acele momente de meditație a găsit inspirația și pentru business-ul Raw-Mania: dorința de a face oamenii să fie curajoși, să-și asume riscuri și să facă alegeri responsabile cu privire la stilul lor de viață.

”Raw-Mania promovează mai mult decât niște batoane raw vegane, promovează o viață conștientă în care să te conectezi la cine ești tu cu adevărat”, explică Ștefan.

Inițial, batoanele au fost create cu ajutorul unei prietene din Danemarca pasionată de prăjiturile raw-vegane. ”Am pornit cu un portofoliu de patru produse: Coconut & Hemp, Cinnamon & Goji, Raspberry & Cacao, Lemon & Chia. Produsele sunt 100% naturale, vegane, fără gluten, fără lactoză, fără adaos de zahăr, fără organisme modificate genetic sau alți aditivi. Fiecare sortiment are doar patru ingrediente naturale, dintre care un ingredient este un Superaliment”, detaliază fondatorul Raw-Mania.

Cu gândul la România

Potrivit lui Ștefan, numele a venit atât din dorința de a asocia brandul cu România, dar și cu ”dorința nebună de a mânca sănătos”. De altfel, Ștefan a ales să lanseze brandul său de gustări sănătoase mai întâi în țara noastră. ”Românii devin din ce în ce mai conștienți de alegerile lor și vrem să răspunem nevoilor lor de a avea la îndemână un snack sănătos și gustos în același timp”, afirmă Ștefan Obreja.

Tânărul a investit 30.000 de euro din proprii bani în producție și implementarea proiectului pus pe picioare în doar trei luni. Batoanele sunt produse acum într-o altă țară din UE, fabrica având o capacitate de 100.000 de batoane pe lună, iar Ștefan deține un depozit în România.

Fabrică în România și noi produse

Planurile fondatorul Raw-Mania sunt mari. Pe lângă faptul că își dorește să deschidă o fabrică pentru producția batoanelor în țara noastră, vizează extinderea vânzărilor la nivel global. Pentru acest din urmă proiect, și-a luat încă din luna septembrie a anului trecut trademark-ul pentru Uniunea Europeană.

Momentan, produsele sale sunt vândute în România, atât pe site-ul propriu, cât și cu ajutorul unei rețele de parteneri care includ nume precum eMAG sau Native Box. ”Ne propunem ca până la final de an să vindem lunar 50.000 de batoane atât în România cât și în străinătate. Planul pe acest an este de a mări rețeaua de distribuție, de a veni cu cel puțin două produse noi în portofoliu și de a avea propria fabrică. Plănuim să extindem business-ul în afara granițelor în a doua parte a anului, atât în Europa cât și pe celelalte continente”, mai spune Ștefan.

Iar dacă toate aceste planuri devin realitate, fondatorul Raw-Mania se așteaptă ca la finalul anului în curs businsess-ul său să-i aducă venituri în valoare de un sfert de milion de euro.