Anastasia Staicu a publicat un plan de evacuare temporară, pe care l-a făcut împreună cu firma Romstal, „în speranța că nu-l vom aplica niciodată”.

„Dar iată-ne în ziua cea neagră. Suntem pe drum. Să preluam oamenii care trec granita pe jos. Nu e loc de mașini. Singurul lucru pe care il pot face de aici este sa aplic planul si sa cer și altor companii s-o facă. Cei care au locuințe de serviciu ar putea asista cetățeni din Ucraina pentru o luna, timp în care cred ca se va schimba ceva în bine”, spune aceasta.

Pe lângă planul de evacuare și invitația către voluntari de a ajuta oamenii din Ucraina să poată fi evacuați, aceasta a făcut și un apel către alți antreprenori sau companii care au mașini sau locuințe de serviciu să le pună temporar la dispoziția cetățenilor ucraineni care părăsesc țara din cauza invaziei rusești care a început în această dimineață.

Anastasia Staicu s-a născut la Moscova, dar s-a mutat în România pentru a-ți urma persoana iubită, iar aici a creat Seneca Anticafe, o cafenea diferită, unde oamenii pot lucra și se pot relaxa. Despre activitatea ei poți afla mai multe în acest articol din life.ro.

„Uniți pentru Ucraina”, o altă inițiativă pentru refugiați

Invazia Ucrainei tinde să provoace o criză umanitară de proporții, din cauza cetățenilor care părăsesc țara din calea bombelor trimise de către Rusia. Pe lângă inițiativa menționată mai sus, românii au organizat și un site unde se pot înscrie voluntari pentru a ajuta oamenii din Ucraina.

Ei caută voluntari pricepuți la organizare, colectare, depozitare, transport, coordonatori locali în zonele în care ajung refugiații și orice persoană care poate ajuta.

Se pot înscrie persoane fizice sau persoane juridice care pot să menționeze cu ce pot contribui și ce competențe au, dar și dacă donează produse.

Inițiativa se poate găsi pe acest site.