Razer va colabora cu psihologi, kinetoterapeuți, nutriționiști și alți experți pentru a oferi resurse sub formă de videoclipuri, articole, contacte și evenimente. Sportivii esports, atât profesioniști, cât și amatori, pot accesa aceste resurse foarte ușor și își pot crește performanțele prin îmbunătățirea bunăstării fizice și mintale.

Conform Newzoo, veniturile globale din sporturile electronice au crescut semnificativ, înregistrând o evoluție pozitivă de 14,5% de la an la an, estimându-se că în 2021 vor atinge valoarea 1.084 milioane USD. Atrași de gloria faimei, de recunoaștere și de premiile tot mai importante din competițiile de esports, sportivii se împing adesea la limite și neglijează în tot acest timp, fără să realizeze, bunăstarea lor mintală și fizică. Drept urmare, vârsta medie de retragere pentru un jucător profesionist este de 25 de ani, un prag mult mai timpuriu decât în cazul sportivilor ce practică sporturi tradiționale. Deseori, leziunile fizice și stresul psihic cauzate de programele și dietele neregulate sunt citate drept principalele motive pentru retragere.

„Scena sporturilor electronice este dinamică, având un ritm deosebit de accelerat, aceste aspecte făcând-o atât de interesantă și antrenantă. Dar, din păcate, industria nu a pus foarte mult accent pe sănătatea fizică și mintală, așa că mulți sportivi nu sunt conștienți de modul în care ar trebui să aibă grijă de minte și corp pentru o carieră de lungă durată,” a declarat Flo Gutierrez, Director Global Esports în cadrul Razer. „Dorim să ne asigurăm că jucătorilor și echipelor de la toate nivelurile competiției li se oferă sprijin adecvat, așa că am discutat cu experți de top în domeniu și am conceput acest program pentru ei.”

Cu accent pe patru verticale cheie - activitatea fizică, sănătatea mintală, somnul și nutriția, Razer a reunit experți în domeniul sănătății e-sport, sportivi profesioniști, lideri de opinie și conducerea echipelor pentru a sprijini acest program. Împreună cu propria comunitate de jucători, Razer organizează mai multe discuții, evenimente și activări pentru a educa sportivii aspiranți și a le vorbi despre rigorile gaming-ului. Toate aceste materiale vor fi furnizate în cadrul unui portal web dedicat. Resursele vor include:

  1. Articole și videoclipuri care oferă sfaturi și ponturi despre cum să ai grijă de tine fizic și psihic în timp ce te gândești la următorul turneu mare.
  2. Discuții de tip panel pentru a atrage atenția asupra cerințelor psihice și fizice ale sporturilor electronice, precum și îndrumare și sprijin pentru sportivi. Aceste discuții vor include experți în sănătate, specializați pe domeniul sporturilor electronice, precum Dr. Jordan Tsai, kinetoterapeut Esports la Respawn Therapy, Crystal Mills; fost tehnolog chirurgical în traumatisme pediatrice, care este în prezent vicepreședintele de conținut pentru cel mai cunoscut brand de sănătate și bunăstare în esports, Ritual Motion; Dr. Drew Schwartz, medic chiropractic pentru For The Wellness; precum și jucători profesioniști de la Team Razer, care este formată din organizații sportive de top din întreaga lume.
  3. Acces individual la experții parteneri Razer printr-un sistem de programări prin care jucătorii pot stabili întâlniri cu kinetoterapeuți, medici și alți profesioniști medicali, întâlnirile fiind adaptate nevoilor fiecăruia.

În plus, Razer va susține, de asemenea, webinarii și ateliere de wellness pe parcursul evenimentelor dedicate jocurilor video, pentru a sprijini comunitățile de e-sports și de gaming. Evenimentele vor include:

  1. Un webinar dedicat Razer Wellness programat pentru noiembrie 2021, cu experți din industria de esports wellness. Seminarul web va fi deschis publicului larg și intenționează să educe și să ofere mai multă conștientizare, respectiv sprijin jucătorilor de sporturi electronice.
  2. Ritual Motion Webinar – un webinar în care se va discuta despre sfaturi și trucuri pentru formarea unor obiceiuri de gaming mai sănătoase.

„Este lăudabil faptul că Razer, un lider în industria sporturilor electronice și a gaming-ului, ia atitudine pentru a contribui la modelarea viitorului e-sporturilor și pentru a pregăti și proteja generațiile viitoare de jucători”, a declarat Liz Murphy, director de marketing al Ritual Motion, un brand ce este lider în sfera de sănătate și bunăstare în esports, cu care Razer colaborează pentru această inițiativă. „Suntem mândri să facem parte din acest angajament, pentru a face lumină asupra modului în care un sportiv poate și ar trebui să aibă grijă de sănătatea și corpul său în această neîncetată căutare a succesului”.

Portalul Champions Start from Within a fost lansat cu articole de la Ritual Motion și cu o serie de videoclipuri de la Respawn Therapy, o organizație formată din doctori în terapie fizică, care și-a propus să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea jucătorilor. Subiectele vor varia de la cum pot jucătorii să facă față oboselii și epuizării până la modurile adecvate de ședere pe scaun și explorarea conceptelor de stres și recuperare. De asemenea, va fi prezentată o suită de produse Razer care au fost concepute ergonomic pentru a ajuta la menținerea unei bune forme, reducând în același timp stresul fizic în timpul jocurilor.