După o pauză de trei ani, Blade 14 a revenit sub forma primului Razer Blade cu un procesor AMD Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee, oferind astfel cea mai bună performanță de gaming din clasa sa. Procesorul AMD Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee și 16 fire de execuție are o frecvență de boost de până la 4,6 GHz, ce-i permite să abordeze cu ușurință chiar și cele mai intense sarcini de procesare și să reducă latența în jocuri.

Noul Razer Blade 14 va oferi, de asemenea, multiple opțiuni de plăci video și display-uri, cele mai puternice opțiuni fiind NVIDIA GeForce RTX 3080, respectiv display-ul Quad HD de 165Hz, toate acestea fiind ambalate în cea mai compactă carcasă de laptop de gaming de 14 inci din lume.

Blade 14 utilizează cele mai noi GPU-uri pentru laptop din seria NVIDIA GeForce RTX 30, cea mai avansată opțiune fiind chiar puternicul GPU de laptop NVIDIA GeForce RTX 3080. Construită pe arhitectura NVIDIA Ampere, seria RTX 30 oferă performanțe îmbunătățite de ray tracing și funcții avansate de Inteligență Artificială. În plus față de performanțele grafice îmbunătățite, seria GeForce RTX 30 dispune de o suită de tehnologii Max-Q, cum ar fi Dynamic Boost, Whisper Mode 2.0 și un BAR redimensionabil

Laptop-ul este disponibil cu două variante de display: Full HD 144Hz și Quad HD 165Hz, ambele panouri de nivel IPS oferă o acoperire excelentă a culorilor, ajungând până la 100% SRGB pe panoul Full HD și până la 100% DCI-P3 pe panoul Quad HD. Rata mare de reîmprospătare a ambelor panouri, asociată cu tehnologia integrată AMD FreeSync Premium, oferă o experiență de joc clară și fluidă. Pentru a asigura o experiență unitară pentru toți utilizatorii, fiecare panou este calibrat individual din fabrică pentru maximum de precizie de culoare.

Blade 14 are o carcasă realizată integral din aluminiu frezat cu precizie și anodizat cu o suprafață neagră mată ce asigură un finisaj uniform, plăcut la atingere și rezistent la zgârieturi. Pentru a face Blade 14 nu doar subțire, ci și compact de-a întregul, dimensiunile carcasei au fost reduse la doar 0,66 ”x 8,66” x 12,59” - ceea ce îl face cel mai mic laptop de gaming de 14 inci din lume. Pentru a realiza acest lucru, Blade 14 utilizează sistemul unic al Razer de răcire pe bază de vapor chamber, în loc de sistemele voluminoase și ineficiente bazate pe conducte de căldură, pe care le folosesc alte laptopuri de gaming.

Camera etanșată sub vid din Blade 14 folosește lichid vaporizat pentru a disipa căldura departe de componentele importante și utilizează simultan două ventilatoare cu profil foarte subțire, fiecare dintre acestea având 88 de pale cu o grosime de doar 0.1 mm, la fel de subțire ca un fir de păr, pentru a trage aer rece înăuntru și pentru a împinge aerul fierbinte afară, astfel asigurându-se că atât procesorul principal, cât și unitatea grafică pot funcționa la capacitate maximă, rămânând în același timp reci.

Pe lateralele tastaturii se regăsesc difuzoarele puternice, care pot fi reglate prin tehnologia integrată THX Spatial Audio, astfel încât să ofere un sunet perfect pentru gaming, filme sau muzică. Pe marginile laterale ale lui Blade 14 se află două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C cu Power Delivery, două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A pentru conectarea dispozitivelor cu mufă clasică, un port HDMI 2.1 pentru conectarea ușoară la seturile media din sălile de conferință și o mufă de 3,5 mm pentru un sunet.

Prețul de pornire pentru Razer Blade 14 este de 2000 de euro.

Alături de Razer Blade 14, Razer a anunțat și primul său încărcător pe bază de nitrură de galiu (GaN), încărcătorul Razer USB-C GaN. Folosind tehnologia de ultimă generație GaN, noul încărcător este perfect pentru gameri și pentru cei aflați adesea în mișcare. Oferind până la 130W de putere combinată de încărcare către cele două porturi USB-C și cele două porturi USB-A, încărcătorul le permite utilizatorilor să-și încarce smartphone-ul, tableta sau laptop-ul.

Tehnologia GaN prezentă în noul încărcător nu este doar mai eficientă în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea de încărcare în comparație cu un încărcător obișnuit pe bază de siliciu, ci și în ceea ce privește performanța termică, ceea ce se traduce într-un risc redus de supraîncălzire sau scurtcircuitare a dispozitivelor conectate.

Încărcătorul Razer USB-C GaN este disponibil acum la prețul de 179,99 Euro pe Razer.com și în cadrul magazinelor RazerStore