Noile ecrane afișează conținutul generat de combinația dintre procesoarele Intel și soluțiile grafice NVIDIA, inclusiv Intel Core i7-10875H, procesorul cu opt nuclee din cea de-a zecea generație, respectiv NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER.

Noul Razer Blade Pro 17 oferă puterea de calcul a unui desktop într-o formă compactă, carcasa având dimensiuni de doar 1,98 x 26 x 39 cm.

Noul ecran cu refresh rate de 300Hz este alegerea atât pentru un jucător profesionist, care are nevoie să se antreneze și pe durata deplasărilor, cât și pentru entuziaștii de gaming care vor cele mai performante soluții.

Refresh rate-ul îmbunătățit oferă o redare vizuală clară chiar și în timpul celor mai rapide secvențe de acțiune, făcând mai ușoară detectarea oponenților, dar îmbunătățind și lizibilitatea textelor.

Ecranul cu diagonala de 17.3 de inci cu rezoluție Full-HD redă 100% din spectrul de culoare SRGB și este calibrat încă din fabrică pentru a oferi o redarea fidelă a nuanțelor. Ecranul beneficiază de un finisaj mat care reduce considerabil efectul deranjant de reflexie.

Ecranul cu rezoluție 4K, refresh rate de 120Hz și tehnologie touch încorporată se adresează în mod special creatorilor de conținut, făcând din Blade Pro 17 companionul de muncă bun, indiferent de unde sau când apare inspirația. Ecranul special calibrat redă 100% din standardul Adobe RGB, fiind ideal pentru designeri sau fotografi. Rezoluția înaltă combinată cu refresh rate-ul sporit reprezintă întruchiparea visurilor oricărui utilizator care are nevoie de soluții de top pentru editarea pozelor și a materialelor video.

Bazat pe procesorul cu opt nuclee Intel I7-10875H, noul Blade Pro 17 este mai rapid și mai eficient, putând să atingă frecvențe de 5.1GHZ datorită tehnologiei Intel Turbo Boost și a cache-ului generos de 16MB.

Alături de noul procesor Intel cu opt nuclee se regăsește și noua gamă de plăci grafice RTX SUPER, inclusiv modelul RTX 2080 SUPER. Soluțiile grafice RTX SUPER încorporează 8GB de memorie GDDR6 cu lățime de bandă crescută și unități de procesare de tip ray tracing, care contribuie la sporul de performanță de până la 25% față de originalele plăci video RTX, asigurând perfoamnțe sporite și când vine vorba de ray tracing în timp real.

Pentru a maximiza performanța oferită, noul Blade Pro 17 utilizează un sistem de răcire de tip vapor chamber ce permite o bună disipare a căldurii, dar și un sistem suplimentar de răcire activă ce utilizează două ventilatoare.

Noul Blade Pro 17 include cea mai abundentă ofertă de opțiuni de conectare din familia de dispozitive Razer Blade, făcându-le concurență chiar și celor mai generos echipate desktop-uri: un cititor de carduri SD UHS-III, port USB-C Thunderbolt 3, port HDMI 2.0B, port Ethernet de 2.5Gb și Wi-Fi 6.

În plus, portul USB-C poate fi folosit pentru încărcarea dispozitivului în situații de urgență prin intermediul unui adaptor de 20V USB-C. Nu lipsește nici camera web HD, integrată deasupra ecranului, care datorită senzorului IR oferă suport pentru tehnologia Windows Hello.

Noul Razer Blade Pro 17 pornește de la prețuri de 2.900 de euro, urmând să devină disponibil spre sfârșitul lunii pe Razer.com și în oferta anumitor parteneri retail din SUA și Canada. În curând va fi inclus și în oferta partenerilor din Europa, China, regiunea Asia Pacific și Orientul Mijlociu.