Prin aceste investiții compania vizează să sprijine eforturile de conservare a mediului înconjurător întreprinse de startup-uri concentrate pe sustenabilitate, echipându-le cu uneltele și capabilitățile cele mai potrivite pentru a se putea dezvolta.

Cu aproximativ 11 milioane de tone de plastic deversate în oceane în fiecare an, inițiativele de curățire a oceanelor se confruntă cu dificultăți din cauza tehnologiilor, a costurilor ridicate și a eficienței scăzute.

Echipa ClearBot a proiectat un robot care se folosește de tehnologia AI pentru a identifica diferite tipuri de deșeuri plastice și pentru a colecta informații despre sursele de poluare, pentru a ajuta astfel la protecția faunei și florei oceanelor. Roboții ClearBot sunt folosiți pentru colectarea deșeurilor marine, care apoi sunt prelucrate în mod responsabil.

În cadrul parteneriatului cu ClearBot, cei mai experimentați ingineri și designeri din echipa Razer și-au voluntariat timpul liber și cunoștințele tehnice pentru a transforma prototipul într-un produs care poate fi produs la scară largă.

Profitând de expertiza și de cunoștințele avansate ale Razer în domeniul producției, ClearBot a dezvoltat design-ul robotului într-un mod mai inteligent și mai eficient.

Noul robot complet automatizat este echipat cu cea mai avansată inteligență artificială și capabilități de machine learning care pot identifica deșeurile marine pe o rază de doi metri chiar și în apele tulburi. Robotul poate colecta până la 25 de kg de plastic pe durata unui ciclu, fiind alimentat cu energie solară.

Pentru a încuraja participarea activă a comunității cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, ClearBot a făcut un apel deschis prin programul său de colectare a deșeurilor. Comunitatea de utilizatori poate contribui prin încărcarea pe pagina ClearBot de fotografii cu deșeurile marine cel mai des întâlnite în apele deschise. Echipa de cercetare și design va adăuga informația astfel obținută în baza de date deja existentă în ClearBot, pentru a ajuta la îmbunătățirea algoritmului de detecție bazat pe AI.

Cu 300.000 de arbori salvați, Razer a lansat două noi materiale promoționale adorabile bazate pe populara mascotă, Sneki Snek. Noul Razer Sneki Snek Eye Mask are un design căptușit cu un finisaj catifelat, asigurând maximum de confort pe durata somnului. Cealaltă noutate, Razer Sneki Snek Floor Rug protejează podelele de uzură și a fost conceput special pentru a ușura mișcarea scaunelor. Continuând tradiția obiectivelor de sustenabilitate ale mascotei Razer, atât masca de dormit, cât și covorul sunt realizate în întregime din materiale reciclate.

Pentru a încuraja fanii Sneki Snek să contribuie la salvarea și mai multor arbori, Razer a dezvăluit următorul produs promoțional ce va fi lansat dacă se atinge pragul de 400.000 copaci salvați: papucii Razer Sneki Snek. Încălțămintea moale nu este doar un accesoriu de modă ci și un pas spre o lume mai sustenabilă. Veniturile generate de vânzarea fiecărui material promoțional Sneki Snek (disponibil exclusiv pe Razer.com) contribuie la salvarea a 10 arbori cu sprijinul celor de la Conservation International.