Tigers Summit 2025
Tigers Summit 2025 este evenimentul start-up.ro dedicat inovației și transformării României. Înscrie-te din timp pentru a rezerva locul pentru 15 aprilie 2025.
Rezervă locul tău acum
Cercetare și mediul academic - cum aducem universitatea în business?
Tigers Summit 2025 aduce pe scenă provocările pe care le are inovația din România, dar și soluțiile pe care le putem oferi. Unul dintre panelurile importante pentru noi este cel în care dezbatem despre colaborarea dintre mediul academic și cel privat, cum putem face transfer de tehnologie și să colaborăm astfel încât proiectele pornite din universitate să devină realitate.
Am conceput acest panel cu gândul de a-l avea alături pe Răzvan Rughiniș, care prin Innovation Labs, alături de toți ceilalți care fac parte din echipă, a reușit să aducă studenții în fața unei competiții de antreprenoriat unde să nu se concentreze doar pe zona tehnică, ci și pe cea de business.
Cu el, dar și cu alți reprezentanți ai mediului academic și de business din panel vom dezbate despre competitivitatea universitară. Cum putem face cercetare de calitate și să o scoatem din teorie ca să o punem în practică.
Cine este Răzvan Rughiniș?
Răzvan Rughiniș este profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, doctor în știința calculatoarelor din 2005 și, din 2021, absolventul programului de master „Etică aplicată în societate, afaceri și organizații“ la Facultatea de Filozofie a Universității din București. Răzvan urmărește crearea de comunități și de traiectorii de termen lung în educație și transformarea socială prin tehnologie.
În 2013, alături de antreprenorul și investitorul Andrei Pitiș, a pus bazele programului Innovation Labs, care a sprijinit peste 500 de noi produse digitale prin startup-uri și spinoff-uri, având o amprentă națională în 18 centre universitare din România.
În ultimii 10 ani a publicat, în calitate de autor și coautor, peste 50 de lucrări științifice pe tema securității și protecției datelor personale. De asemenea, a publicat peste 30 de articole științifice în domeniul interacțiunii om–calculator, cu accent pe studiul experienței utilizatorilor, tehnologii persuasive și gamificare, inclusiv în conferințe și jurnale prestigioase ale domeniului precum ACM- CHI, ACM- AltChi, CSCL și HCI, Computers & Security, Computer Law & Security Review și Ethics and Information Technology. Este membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.
Ce vei afla și ce vei face la Tigers Summit?
În ultimii 10 ani la start-up.ro a creat un spațiu de discuție. Unul al dezbaterii. Așadar, propunem câteva tematici de discuție pentru 2025:
- România - servicii IT sau unicorni? Care este identitatea noastră?
- Corporație și startup-uri - modalități de colaborare și creștere
- Tehnologie sau business tradițional?
Pe lângă discuțiile de pe scena Tigers Summit, care vor sta la baza unor subiecte editoriale ulterioare pe start-up.ro, evenimentul pornește cu prima ediție a prezentării rezultatelor raportului Innovation 35.
Raportul Innovation 35 va selecta cele mai importante 35 de inovații românești din orice domeniu, tech, non-tech, business, mediul academic sau de cercetare. Selecția va fi făcută de un board de peste 50 de antreprenori și investitori din piață pe care-i poți descoperi aici.
De asemenea, la eveniment participanții vor avea parte de sesiuni de Speed Dating cu investitori și membri ai Board-ului Innovation 35, dar și de o experiență de networking în premieră la un eveniment start-up.ro.
Înscrie proiectul tău la Innovation 35 în formularul de mai jos. Dacă nu-l vezi, dezactivează ad blocker și dă click pe formular.