Lectură de 2 min

Nilox Doc Pro - cum am învins traficul cu trotineta electrică [REVIEW]

Abonează-te pe  
Nilox Doc Pro e o trotinetă electrică potrivită pentru drumurile urbane și transportul de acasă la muncă și înapoi. Deși trotinetele păreau lucruri pentru copii, Nilox Doc Pro e un mijloc de transport pentru "oameni mari". Noi am testat-o.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Bucureștiul este cel de-al șaselea oraș ca aglomerație în trafic din lume. Nu din Europa, ci din Lume. Luptăm cu Moscova și rio De Janeiro. În condițiile acestea, putem aștepta revoluția traficului sau putem acționa. Putem lăsa mașina acasă și să începem să folosim o bicicletă, transportul public sau o trotinetă. Trotinetele electrice au devenit alternative bune, iar eu am avut ocazia să mă deplasez cu una.

Nilox Doc Pro poate fi achiziționată de la QuickMobile. Varianta aceasta pe care am testat-o noi, varianta Pro, costă 3.200 de lei. E o alternativă interesantă la alte mijloace de transport, iar prețul nu este foarte mare. Dacă nu vreți să transpirați pe șosea pe bicicletă sau pe o trotinetă obișnuită și să faceți drumuri simple de acasă la muncă, trotineta electrică poate fi o alternativă bună.

Ce trebuie să știi? Trotineta are o baterie de 4.400 de mAh și autonomia e de 120 de minute sau 20 de kilometri.

Cu toate acestea, dacă o conduci la viteză maximă, care poate ajunge și la 20 de km/h, în funcție de greutate și teren, s-ar putea să consumi bateria foarte rapid.

Roțile sunt de 8 inci și sunt destul de groase încât nu am simțit niciodată că ar fi instabile. Evident, spre deosebire de o bicicletă, nu că nu ar fi evident, nu încercați să faceți manevre bruște sau să o conduceți cu o mână. Pentru a porni motorul electric trebuie să împingeți de 2-3 ori din picior, iar apoi pornește de la sine.

Ca experiență de drum, se simte lipsa oricărui tip de amortizor. Am circulat și pe trotuar și pe șosea. La borduri sau la zone în care trotuarul era mai stricat, trotineta vibrează destul de puternic. Mi-e teamă că, pe termen lung, ar putea să fie afectată de acest lucru.

Dacă vrei să o transporți, are o greutate de aproximativ 12 kilograme. Nu e grea, dar nici ușoară și are dezavantajul că îți alunecă mâna pe ea și tinde să cadă din mână. Pentru a o transporta, cu ajutorul unui mâner, o rabatezi și o cari. Eu am reușit să o car în portbagajul mașinii mele, care nu e foarte mare. Dacă ai nevoie, poți să dai ghidonul mai jos, dar durează destul de mult ca să faci asta mereu.

În concluzie, experiența noastră cu Nilox Doc Pro a fost una pozitivă, deși merită îmbunătățiri. Merită o trotinetă electrică? Da, dacă vrei să te deplasezi de acasă la muncă și înapoi. Nu e un mijloc de transport permanent, dar dacă o combini cu metroul sau autobuzul, poate fi o alternativă interesantă. Se conduce ușor, se manevrează bine și într-un oraș atât de aglomerat ca Bucureștiul, orice te face să nu mai stai în mașină, blocat la semafor.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: