Sau poate că te-ai săturat să lucrezi pentru altcineva și vrei să strângi niște bani pe cont propriu și, cine știe, chiar să ajungi să faci un business din asta.
Dacă mai ai și niște skill-uri cerute de piață poți foarte ușor să faci bani frumoși chiar din fața calculatorului. Am pus și noi pe listă câteva joburi pe care le poți face de acasă, atâta vreme cât ai un computer cu o conexiune la internet. Și, de ce nu, chiar să le transformi într-un startup.
Joburi de acasă: cum faci bani din fața calculatorului
Dezvoltator de aplicații & site-uri– poate deloc uimitor este una dintre cele mai rapide căi de a face bani online în ziua de azi și unul dintre cele mai populare joburi de acasă. Cei mai mulți developeri cer de la 75 de dolari pe oră pentru un proiect, iar firmele se bat pentru a pune mâna pe programatori talentați care pot duce la capăt munca.
Contabil – da, au cam trecut acele vremuri în care trebuia să te duci în biroul unui contabil pentru a-i cere să facă puțină lumină în finanțele tale. Acum cei care au afaceri au acces la acești specialiști în mediul online. Partea mai puțin bună, care te va costa ceva timp, bani și muncă: trebuie să știi contabilitate pentru a-ți putea vinde serviciile.
Transcriere – dacă ai timp la dispoziție poți fi unul dintre cei care transcriu înregistrări audio (din întâlniri, interviuri) și ia bani pentru asta. Prețul pe proiect pornește de la 30 de dolari, în funcție de limba în care este realizată înregistrarea audio. E unul dintre joburile care pot fi făcute ușor de acasă.
Marketing afiliat – merge mână în mână cu blogul pe care ai putea să-l lansezi. Dacă intri pe o nișă interesantă și reușești să atragi suficient de mult trafic, poți câștiga bani frumoși din afiliere. Sunt magazine online la noi care au comisioane foarte bune, dar și în afară.
Închiriere – sunt destule companii care ne-au dovedit că pot închiria orice și să facă o grămadă de bani din asta. Așa că dacă ai prin casă haine, echipamente sportive, ai o mașină sau vreo casă de vacanță, cere chirie pe ele de la cei care și le doresc.
Asistent virtual – îți poți oferi serviciile, evident pe bani, celor care au nevoie de un asistent care să se ocupe de mailurile zilnice, de agendă, de cumpărături sau de alte mici comisioane pe care nu mai au timp (sau pur și simplu nu mai doresc) să le facă. Cine ar fi zis că te poți transforma în Siri pentru un job de acasă?