Totodată, profitabilitatea netă s-a dublat în primul semestru al anului 2019, ajungând la 279.000 de lei, comparativ cu 133.000 de lei în prima jumătate a anului trecut, devenind astfel cel mai bun semestru de până acum din istoria companiei.
Sporirea veniturilor din prima jumătate a anului 2019 a fost determinată în primul rând de creșterea cererii de servicii de consultanță în domeniul securității informației, precum și de cererea de soluții de securitate cibernetică.
Factorii principali din spatele acestei nevoi îi reprezintă creșterea numărului de atacuri de securitate cibernetică asupra companiilor și instituțiilor locale, precum și reglementarea securității informatice în diferite sectoare ale economiei, care a început anul trecut cu intrarea în vigoare a regulamentului GDPR și Directiva NIS.
Serviciile cheie solicitate de clienții Safetech Innovations în prima jumătate a anului 2019 au fost: realizarea de teste de securitate, analiza riscurilor și audit, monitorizarea securității cibernetice, precum și implementarea de soluții de securitate cibernetică.
O creștere importantă a fost înregistrată în rândul serviciilor de monitorizare CERT. Safetech Innovations operează propriul Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care oferă monitorizarea 24/7 a atacurilor la adresa securității cibernetice și intervenție în caz de incidente de securitate. Serviciile prestate de STI CERT s-au bucurat de un interes din ce în ce mai mare din partea companiilor locale și internaționale, pe fondul nevoii de monitorizare continuă și asigurarea securității cibernetice în creștere.
”Evoluția pozitivă a afacerii noastre arată că cererea de servicii de securitate cibernetică crește semnificativ. Monitorizarea, detectarea și tratarea amenințărilor de securitate informatică devine un element important în agenda companiilor. Numărul mare de cazuri în care securitatea companiilor a fost compromisă, combinată cu un control sporit datorat intrării în vigoare a GDPR și acordarea primelor amenzi în prima jumătate a anului 2019, au contribuit la dezvoltarea pieței securității informatice în România. Considerăm că este un pas pozitiv, ceea ce arată că piața autohtonă se maturizează. De asemenea, apreciem că este o evoluție pozitivă pentru utilizatorii de internet în general, deoarece, în sfârșit, drepturile și informațiile lor sunt în siguranță și protejate în mod corespunzător”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.
Numărul de atacuri cibernetice s-a intensificat semnificativ de la începutul anului 2019, vizând atât instituții ca spitale publice, cât și companii private. Se așteaptă ca aceste tendințe să continue, iar atacurile cibernetice să crească și să devină din ce în ce mai sofisticate în perioada următoare. De aceea, pentru întreg anul 2019, Safetech Innovations vizează venituri de 11 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei. Ca o comparație, în 2018, Safetech a înregistrat venituri de 7 milioane lei și profit de 1,1 milioane lei.
În primul semestru din 2019, 15% din venituri au fost aduse de proiecte livrate în străinătate, în creștere cu 5% față de ponderea de anul trecut. Clienții străini au contractat în principal Safetech Innovations pentru servicii de consultanță în domeniul managementului securității cibernetice, testarea securității, precum și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Extinderea serviciilor în străinătate este unul dintre obiectivele cheie pentru Safetech Innovations, întrucât compania urmărește ca 25% din venituri să provină din proiecte internaționale contribuind astfel la dezvoltarea brandului și a recunoașterii la nivel internațional.
Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor și soluțiilor de securitate cibernetică de pe piața românească.
Serviciile Safetech Innovations includ identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, monitorizarea evenimentelor de securitate cibernetică, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță.
Compania are un portofoliu mare de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi, doar pentru a menționa câteva.
În prezent, Safetech Innovations are 36 de angajați din care 22 sunt experți în IT și securitate cibernetică.