Programul își propune să stimuleze ecosistemul românesc de inteligență artificială prin sprijinirea antreprenorilor AI, oferindu-le acces la tehnologiile și experții Google din acest sector, pe lângă dezvoltarea afacerii și acces la investiții.
Aplicațiile sunt deschise până pe 15 octombrie 2020 și pot fi realizate accesând acest link. Toți candidații vor fi invitați la o sesiune online în cadrul căreia experții Google AI vor prezenta cele mai noi tendințe din această industrie, oportunități și povești de succes. După acest eveniment, juriul va selecta până la 5 echipe care vor intra în program.
Marți, 6 octombrie, la ora 17.00, online pe Google Meet, mai mulți specialiști, reprezentanți Techcelerator și Google, vor discuta despre importanța inteligenței artificiale pentru afacerile din România. Și nu numai despre cele tech, ci toate afacerile care pot fi ajutate de aceste tehnologii.
În timpul evenimentului, Google va lansa două resurse și unelte care vor ajuta profesioniștii și afacerile din România să deblocheze potențialul inteligenței artificiale (AI) și vor oferi informații despre acestea.
În plus, va fi prezentat raportul „Scaling AI for Businesses in Romania” care va arăta potențialul AI asupra IMM-urilor în economia românească, dar și industriile care pot beneficia.
Întâlnirea va avea loc pe Google Meet și linkul este disponibil aici.
Cine va vorbi la eveniment:
- Sabin Sărmaș - Președintele Autorității pentru Digitalizare din România
- Dragoș Preda - Secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor
- Dan Oros - Head of Marketing la Google România
- Cristian Dascălu - cofondator Techcelerator
- Cristina Toncu - Program Director Techcelerator
Moderator va fi Andreea Purcaru, Program Lead pentru Advancing AI.
Mai multe detalii poți vedea în acest eveniment de pe Facebook.
Startup-urile înscrise trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să aibă o echipă tehnică puternică, un produs aflat în faza de prototip sau MVP(Minimum Viable Product) care folosește tehnologii precum AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Startup-urile ar trebui să aibă, de asemenea, un produs cu potențial de creștere la nivel internațional și un angajament puternic de a-l valida și extinde rapid pe piața vizată.
Programul de accelerare Advancing AI oferă acces startup-urilor la instituții din Europa Centrală și de Est pentru validarea serviciilor oferite și dezvoltarea afacerii, la avantaje și instrumente de lucru dedicate startup-urilor din industria hi-tech asigurate de partenerii Techcelerator, la o rețea de investitori pentru finanțare ulterioară, la mentori și know-how orientat pe nevoile companiilor din program, la suport inclusiv după programul de accelerare.
Pentru acest program, Techcelerator menține același nivel de potențiale investiții ca pentru cel orientat către soluțiile Fintech: până la 200.000 de euro în total de la GapMinder VC, dar și acces la oferte de co-investiții de la platforma de crowdfunding SeedBlink și de la comunitățile de business angels, precumTechAngels, validate de progresele startup-urilor înregistrate de-a lungul perioadei de accelerare.