Din păcate, de multe ori foarte mulți renunță la aceste intenții impuse în Anul Nou destul de rapid. Cred că toți suntem vinovați de asta. M-am gândit că la început de an ar fi potrivit un articol despre cum să-ți ții aceste promisiuni. Nu că aș ști eu tot, dar am făcut puțină cercetare și înșir mai jos ideile principale.
- Ar trebui să-ți setezi o rezoluție, să-ți faci o promisiune care este importantă pentru tine și în care crezi. Dacă te gândești la ceva de genul „să fac sport că așa e bine” este foarte posibil să renunți.
- Alege o intenție mai specifică și încearcă să eviți promisiunile vagi. Nu „o să fiu mai productiv”, ci „o să mă trezesc în fiecare dimineață la 7, cu o oră mai devreme decât în trecut”.
- E important ca aceste lucruri să se transforme într-un obicei pentru că astfel va deveni natural și nu vei mai renunța. Indiferent de ce-ți propui anul acesta ar trebui să o faci cel puțin timp de 66 de zile consecutiv - atât este media pentru ca un nou comportament să devină automatism. Oamenii își înșusesc un obicei de regulă între 18 și 254 de zile.
- Odată ce ai setat un obiectiv este bine să-l împarți în pași de acțiune, într-un plan. Nu în detaliu, însă măcar la modul general, e bine să îți pui pe hârtie niște idei.
- Ca să te ții de plan ai nevoie și de sprijin și pentru asta poți să-ți implici un prieten sau partenerul de viață. De exemplu, dacă vrei să faci sport poate găsești pe cineva să faceți împreună sau dacă e ceva ce numai tu poți face, partenerul de viața te poate întreba din cât în când despre asta și te poate motiva să continui.
- Dacă nu ți-a ieșit, nu dispera. Poți oricând să o iei de la căpăt și nici nu trebuie să aștepți trecerea dintre ani pentru a-ți propune obiective noi.
Suntem pe 14 ianuarie și poate acest mesaj te ajută să-ți continui eforturile în atingerea obiectivelor tale profesionale sau personale. Baftă și spor în noul an!