Lectură de 4 min

VIDEO Top 5 recomandări de telefoane ieftine și bune sub 1.000 de lei

Abonează-te pe  
Suntem obișnuiți să testăm telefoane scumpe, flagship-uri care vor fi cumpărate de câteva persoane, dar grosul publicului interesat de gadgeturi se duce către telefoane ieftine, de buget. Aceasta este piața. Așa că vrem să te ajutăm să găsești cele mai bune variante pentru tine, iar astăzi ne vom concentra pe cele sub 1.000 de lei.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Ca să ajungă pe această listă eu am avut două condiții esențiale. Să aibă 5G și să vină cu sistem de operare Android 11. Chiar dacă vezi lucruri mai ieftine pe piață, e important să alegi un sistem de operare recent, iar vitezele de conectare 5G te ajută dacă stai la oraș în România, iar diferențele le vei vedea imediat.

Altfel, vor fi pe această listă și telefoane cu ecrane HD, dar și cu ecran Full HD, iar autonomia bateriei e cam de o zi jumătate la toate pe această piață. Dar dacă nu ți-a convenit lista noastră și ai o idee mai bună, eu zic să ne-o spui în comentarii și poate facem un clip cu recomandările voastre.

Hai să vedem 5 telefoane sub 1.000 de lei pe care noi le recomandăm în momentul de față.

Samsung A32 5G

Dacă ar fi să mă uit către un terminal din această categorie care îmbină performanțele cu designul atunci trebuie să mă opresc la Samsung și să-i laud, pentru că au reușit să creeze din gama Galaxy A una dintre cele mai curate și echilibrate linii de telefoane de pe piață.

Samsung Galaxy A32 5G are un spate care poate să vină în patru culori, acoperit de o linie ceramică mată și rezistentă, iar modulul de cameră iese foarte discret din carcasă. Terminalul dispune de viteze 5G, un ecran de 6,5 inci și o baterie ce te ține cam o zi și foarte puțin. Personal îmi place ecranul care are margini subțiri și care nu pare a fi de la un telefon sub 1.000 de lei.

Procesorul este unul Mediatek Helio G80, iar stocarea poate fi de 64 sau de 128 de GB, cu 4 GB de RAM. Deși trebuie să ne limităm la acest preț, camera de selfie și camera principală reușesc să scoată imagini foarte corecte și precise în lumina potrivită.

Costă 1.000 de lei în momentul de față.

Oppo A54

Oppo A54 e pentru cei care vor un telefon ieftin, dar care să iasă în evidență. Terminalul poate fi cumpărat și pe negru, dar carcasa mov, care trece practic între un verde intens și un mov delicat, este cea mai interesantă. E un telefon adresat mai mult publicului tânăr și care vrea să aibă un terminal arătos.

Costă în momentul de față 1.000 de lei și are un procesor Snapdragon 480 5G. Ecranul de 6,5 inci și e Full HD+ are o rată de refresh de 90 de hz, lucru folositor atât în scrolling pe rețelele sociale, cât și în jocuri. Bateria de 5.000 de miliamperi asigură o autonomie de o zi jumate, lucru destul de standard în această categorie, iar pe spate ai o cameră cvadruplă, iar cea principală e de 48 de megapixeli.

Un alt avantaj e că vine cu Android 11, cu interfața Color OS 11.1 de la Oppo, una dintre cele mai curate de pe piață și care mie-mi place mult, iar încărcarea se face la 18 wați. Nu vorbim aici de o încărcare ultrarapidă, dar una decentă la acest preț.

Combinația de ecran, procesor și design îl face unul dintre cele mai atractive din această categorie. Stocarea este de 64 de GB, iar memoria RAM de 4 GB.

Nokia G50

Nokia G50 e un telefon lansat anul trecut și care are procesorul Qualcomm Snapdragon 480 5G. Așa cum am zis, am selectat pentru această listă doar telefoane 5G. Chiar dacă tehnologia nu e pe scară largă în toată România, mi se pare esențial pentru uzabilitatea de astăzi a terminalelor.

Ce îl scoate în evidență pe G50? E un terminal pentru cei care preferă un telefon mare și destul de robust. Designul este unul destul de simplu și se remarcă modulul de cameră circular de pe spate. Un avantaj la nivelul acesta de preț vine de la actualizări. Nokia G50 are Android 11 și doi ani de actualizări de sistem de operare și 3 ani de actualizări lunare de securitate. Personal mi se pare important.

Ecranul este unul HD+ de 6,82 de inci, așadar foarte mare, bun pentru streaming, pentru cei care vor un ecran generos, iar bateria are o autonomie aproximativă de o zi și jumătate. În momentul de față costă 900 de lei.

Xiaomi Redmi Note 10

Xiaomi Redmi Note 10 este un telefon pentru cei care nu vor să cheltuiască la fel de mult ca la celelalte terminale, deoarece deja intrăm în zona de 800 de lei. E un telefon cu procesor Mediatek Dimensity 700 destul de puternic pentru această categorie, iar ecranul este unul Full HD+ de 6,5 inci și rată de refresh de 90 de hz, cu margini subțiri și care arată excelent.

În general telefonul are un design foarte corespunzător, iar spatele din policarbonat lucește foarte frumos în soare. Tot acolo, pe spate, ai o cameră triplă, unde cea principală are 48 de megapixeli, dar avem și un senzor de adâncime pentru portrete bune.

Are 4 GB de RAM și 64 de GB de stocare, sistem de operare Android 11 și e unul dintre cele mai potrivite telefoane la nivel calitate/preț din această categorie. Dacă nu vrei să cheltuiești o avere și să te duci sub 200 de euro e una dntre recomandările mele.

Motorola Moto G50

E greu să alegi din numeroasele telefoane lansate de Motorola în ultima vreme, mai ales în zona de mid range și low range. Motorola Moto G50 a avut câteva argumente pentru care a ajuns pe această listă. În primul rând are Android 11, ceea ce a fost o condiție strictă pentru mine, dar și 5G. Procesorul e tot Qualcomm Snapdragon 480 de pe cele de mai sus.

Ai 64 de GB der stocare, 4 GB de RAM, un design rezonabil, deși nu iese în evidență și o cameră triplă. Ecranul are 6,5 inci, dar este doar HD față de cele de dinainte, deși are o rată de refresh de 90 de hz. Bateria e de 5.000 de miliamperi și te duce cam o zi jumătate.

Per total, telefonul e pentru cei care caută o alternativă mai ieftină, pentru că eu l-am găsit și la 750 de lei. Camera triplă de pe spate scoate rezultate rezonabile pentru nivelul acesta.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: