În cadrul Admissions Day, elevii au participat la un Bootday și au luat parte la o provocare de business, având astfel ocazia să își demonstreze abilitățile de antreprenori. Elevii au fost împărțiți în patru echipe, iar problema de business rezolvată de către participanți a fost dată de către Amber Studio, o companie de gaming care i-a provocat pe tineri la rezolvarea unui brief ce avea ca obiectiv îmbunătățirea procesului de on-boarding online.
Ștefan Cucu, Gabriel Iorgu, Maria Coteanu, Ștefan Dumitru, Laura Constantin și Eugen Florin Susanu sunt elevii echipei câștigătoare, care s-a făcut remarcată prin ideile unice și creative pe care le-au avut pentru rezolvarea briefului.
Pe lângă Bootday, unde elevii au văzut cum este o zi din viața unui student la EA, aceștia au participat și la un interviu final. Interviurile au durat câte 30 de minute, la finalul cărora elevii au aflat pe loc dacă au fost acceptați sau nu la EA. De asemenea, tot la finalul interviului aceștia au aflat cine a primit cele două burse de câte 2500 de euro, oferite de către Iulius Group.
„Alături de cei de la EA am trăit o experiență pe care nu mi-am imaginat-o. Am întâlnit oameni bine pregătiți, cu un bagaj informațional profesionist, care te atrag în familia lor prin amabilitate, comunicare liberă, susținere necondiționată, ajutându-te să ai succese succesive.” spune George Panică, unul dintre elevii care au primit bursa de 2500 de euro pentru finanțarea studiilor.
Participarea la Admissions Day arată că interesul tinerilor de a studia antreprenoriatul în țară crește de la un an la altul. Dintre cei care au participat la eveniment, majoritatea își doresc să muncească pe cont propriu, se consideră oameni de acțiune sau vor să ducă business-urile de familie la un alt nivel.
De asemenea, când au fost întrebați de ce vor să studieze la EA, majoritatea elevilor au avut în vedere stilul de predare neconvențional, precum și faptul că își pot pune în practică ideile de business încă din prima zi.
Pentru a aplica la EA - The Entrepreneurship Academy, elevii nu trebuie să convingă prin note, ci prin setul de abilități pe care îl dețin, cele mai importante fiind rezolvarea problemelor, creativitate, spirit de echipă, abilități de lider, autonomie și management al timpului. Nici performanța la Bacalaureat nu este esențială, cu mențiunea că aceștia trebuie să obțină nota minimă (nota șase). Cele mai importante aspecte în etapa de admitere sunt proactivitatea, activitățile extracuriculare, cele de voluntariat sau implicarea într-un business încă din perioada liceului.