În cadrul evenimentului, antreprenorii au avut ocazia să demonstreze progresul înregistrat pe parcursul programului și să prezinte ideile lor de business în faţa audienței
Câștigătorii DemoDay ediția #7 au fost:
Locul 1 – My Pocket Planner – o aplicație care ajută utilizatorii să preia controlul banilor lor, să își gestioneze mai bine finanțele, primind recomandări personalizate și care poate fi folosită în mod gratuit.
Locul 2 – Smiloo by Smartmed Technologies – o aplicație care oferă o soluție rapidă, accesibilă și gratuită pentru un control stomatologic preliminar folosind doar telefonul mobil.
Locul 3 – Farmvio – o platformă de servicii integrate care aduce laolaltă fermierii ce își doresc să își promoveze produsele, persoanele care își doresc calitate în stilul alimentar și companiile din domeniul HoReCa ce-și doresc săofere clienților calitate
"Este grozav să vezi cum, în mai puțin de trei luni, unii participanți care au intrat în accelerator cu o idee, ne prezintă acum un plan concret de business! Noi suntem alături de startupurile pregătite în programele IdEA și ne dorim să ajutăm pe cele mai bune dintre ele cu finanțare și să le sprijinim dezvoltarea” declară Valentin Filip, CEO Fortech Investments, el însuși un absolvent al cohortei 3 din Commons Accel
Celelalte start-up-uri care au prezentat în cadrul DemoDay au fost:
- Juridiq - aplicația care automatizează organizarea și managementul din activitatea practicienilor domeniului juridic, salvându-le acestora timpul petrecut în activități operaționale sau de research pentru scrierea documentelor juridice.
- Finance Edu App – un produs digital care ajută antreprenorii să controleze și să optimizeze performanțele financiare ale firmei, acționând ca un analist financiar digital care facilitează accesul rapid la informații despre profitabilitatea și situația financiară a firmei
- Menoo - un serviciu de digitalizare a restaurantelor care salvează timpul ospătarilor, fidelizează și îmbunătățește experiența clienților, incluzând un sistem complet de rezervări și meniuri digitale inteligente, prin care utilizatorii pot interacționa cu personalul restaurantului (acțiuni cum ar fi: cheamă chelnerul, cere nota de plată, trimite comenzile direct către ospătari).
- Cryptoteca.ro/uord.io - o platformă media independentă care oferă știri și analize din cripto și fintech, acoperind nevoia publicului de a avea acces mult mai rapid la informații din acest mediu aflat în dezvoltare.
- Amhotech - o soluție de centralizare a informațiilor interne dintr-o unitate de cazare, în întampinarea nevoilor hotelierilor din întreaga lume.
- Baza7 - comunitatea freelancerilor IT profesioniști, locul în care specialiștii IT devin freelanceri profesioniști, iar freelancerii IT devin mai performanți.
- xTrainer - o platformă a serviciilor din industria sportului, dedicată utilizatorului de rând, o abordare unică în România
- Abiso – aplicația mobilă care digitalizează sistemele de urmărire a performanțelor angajaților într-un mod automat și usor cuantificabil, pentru că acestea să fie interpretate de antreprenori sau manageri într-un mod productiv pentru afacere.
- Ospitalierii.ro – o platformă online de recrutare și comunitate, dedicată industriei ospitalității (HoReCa) precum și pentru dezvoltarea profesională a personalului din domeniu.
- Evenimentultau.com - o platformă ce automatizează și eficientizează procesul de organizare de evenimente, pentru orice persoană, indiferent de experiența sa în domeniul evenimentelor.
Cei care au evaluat proiectele antreprenorilor au fost Cristina Dăianu din partea Dentons, Mircea Ghiță din partea Seedblink, Daniel Călugăreanu din partea Early Game Ventures, Cristian Negruțiu din partea Sparking Capital, Andrei Botescu și Valentin Filip din partea Fortech Investments.
"Am fost alături de acest accelerator încă de la început şi vom continua să sprijinim educaţia antreprenorială si startupurile pregatite în programele Institutului de Excelență în Antreprenoriat”, a declarat Utku Ogrendil, CEO al Paypoint și unul dintre investitorii cei mai implicați în finanțarea startupurilor din program.
La eveniment, au fost prezente persoane importante din mediul de business, investitori și partenerii Institutului de Excelență în Antreprenoriat: PayPoint, Fortech Investments, EY, ROCA X, Gapminder, Techangels, Dentons, Seedblink, La French Tech, Bursa de Valori București, ANIS și Dentons.
Echipa IdEA, cea care a dezvoltat programul Commons Accel, finalist regional la categoria Best Accelerator la Central European Startup Awards, a anunțat planurile pentru 2023: organizarea unui hackathon internațional de Cybersecurity în primăvara lui 2023, un nou program de accelerare - IdEA Accel, un program de pregătire pentru antreprenori din domeniul medical, continuarea acceleratorului universitar cu Universitatea Romano-Americană, un nou program de pregătire antreprenorială cu Universitatea de Muzica București, extinderea acceleratorului ADRVest Accel și multe alte proiecte dedicate educației antreprenoriale, dezvoltării startupurilor locale și finanțării acestora.