Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a crescut cu aproximativ 40% față de 2021, depășind 129 milioane lei, respectiv peste 26 de milioane de euro, datorită abordării strategice a proiectelor în derulare, dar și cu ajutorul mișcărilor din piața de iluminat, cum ar fi implementarea proiectelor bazate pe fonduri europene și inovări în eficiența energetică.
Pe parcursul anului trecut, Flash Lighting Services a contractat proiecte cu o valoare totală de peste 30 de milioane de euro, care vor fi implementate pe parcursul următorilor ani. Printre acestea se numără:
- Două contracte de concesiune, în Brașov și Râmnicu Sărat;
- Iluminarea nocturnă a pârtiei Lupului din Poiana Brașov;
- Modernizarea sistemului de iluminat public al aeroportului Băneasa;
- Alături de compania Electromontaj, extinderea rețelei de troleibuz, proiect realizat de Primăria Municipiului Vaslui;
- Două proiecte în Municipiul Alba Iulia, în valoare de peste 7 milioane euro, destinate realizării sistemului public de iluminat, inclusiv îngroparea rețelelor de cabluri.
Datorită acestor noi contracte, Flash Lighting Services este acum prezentă în alte trei zone din țară, portofoliul companiei ridicându-se la un număr însemnat de orașe: Alba Iulia, Babadag, Brașov, Botoșani, Călărași, Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Orăștie, Piatra Neamț, Râmnicu Sărat, Satu Mare, Săcele, Simeria, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Jiu, Târnăveni, Topoloveni, Tulcea, Vaslui, precum și în Municipiul București.
Numărul mare de proiecte vine ca rezultat al unei tendințe ce se observă chiar din 2021: scumpirile în sectorul energetic, alături de creșterea inflației, au acutizat nevoia de optimizare a bugetelor în administrațiile locale - astfel, proiectele de eficientizare energetică a iluminatului public au devenit o prioritate.
Două dintre cele mai importante astfel de proiecte, finalizate pe parcursul anului trecut, au fost implementate în Tulcea și în Brașov.
În Tulcea, echipa Flash Lighting Services a înlocuit corpurile de iluminat clasice de pe 211 străzi din municipiu cu unele noi, cu tehnologie LED, controlate prin telegestiune, cu scopul reducerii consumului anual de energie electrică cu 67%. În Brașov a fost executat același tip de lucrări, fiind înlocuite corpurile de iluminat clasice cu cele LED pe bulevardele importante din municipiu, cu scopul reducerii consumului anual de energie electrică cu 53%.
„Obiectivul nostru este să aducem sisteme inteligente de iluminat public în cât mai multe orașe din România, pentru că, astfel, administrațiile locale pot face economii importante, iar cetățenii se bucură de siguranță și calitate. Și tocmai pentru a ne atinge acest obiectiv, facem eforturi și investiții constante, astfel încât să avem mereu acces la cele mai noi tehnologii și cei mai pregătiți oameni. De aproape 22 de ani susținem implementarea soluțiilor inteligente și transformarea orașelor românești în orașe inteligente, eficiente și economice, în acord cu cerințele și dorințele celor care trăiesc acolo,” spune Dan Vătăjelu, CEO la Flash Lighting Services.
Pentru 2023, Flash Lighting Services își propune să mențină același ritm de creștere de 40% pentru cifra de afaceri și să accelereze digitalizarea proceselor din cadrul companiei.