Colegul meu Vlad a făcut un review complet și puteți afla mai multe despre smartphone în acel video. Eu aici o să mă concentrez doar pe performanța camereler foto ale acestui telefon. Mie îmi plac camerele foto și pentru mine este foarte important ca un smartphone să facă poze bune și să aibă o filmare de calitate.

Intrigat de noul smartphone al Honor, am luat Magic5 Pro cu mine într-o mini vacanță de 1 mai la Viena. În trei zile am avut ocazia să facă peste 600 de fotografii și să înregistrez peste 100 de clipuri video în timp ce m-am plimbat vreo 50 de kilometri. Înainte să trecem mai departe aș vrea să vă arăt un clip scurt cu câteva dintre momentele surprinse de mine. Am încercat să îndes 3 zile într-un minut. (vezi video pentru clipuri și exemple foto)

Magic5 Pro are trei camere de 50 MP. Vorbim de una principală cu o deschidere a diafragmei f/1.6 cu stabilizare optică, una ultrawide f/2.0 cu unghi de captare de 122 de grade și una telefoto cu f/3.0 cu zoom optic 3,5x cu stabilizare optică. Alături este și un senzor 3D ToF pentru detectarea profunzimii de câmp. Camera de selfie este de 12 MP f/2.4. Deci vorbim de un cameraphone veritabil care ți-ar putea satisface orice nevoie.

De fapt, asta mi-a plăcut cel mai mult la acest telefon, faptul că am trei distanțe focale foarte bune și pe care le pot folosi în diferite situații. Vreau să surprind grandoarea peisajului sau a unei clădiri? Am camera ultrawide care poate surprinde toată scena. Am nevoie să surprind detaliile unei clădiri, am zoom optic 3,5x pe care l-am folosit din plin pentru fotografii ca acestea. De asemenea, mai poți face si zoom digital pentru a te apropia și mai mult dacă ai nevoie. (exemple foto wide, ultrawide și telefoto)

Apoi camera principală este excelentă pentru mai multe situații: portrete, fotografie de noapte, filmări 4K la 30 sau 60 de FPS și chiar HDR sau pe 10 biți. În acest mod, camera filmează LOG și astfel reține toate detaliile și informațiile dintr-o scenă pentru ca apoi tu să iei scena și să o editez în programul tău favorit și să te joci cu contrastul, culorile etc. Este un mod ideal de filmare atunci când știi că vrei să faci mai mult cu clipurile pe care le filmezi, nu doar să le distribui pe social media. Pentru asta ai filmarea normală.

Dacă dorești să ai un look aparte atunci poți folosi Cinematic 3D Lut, care-ți transformă imaginile. Primul Lut este unul clasic și este bazat pe filmul Kodak Vision și pe sistemul de culoare Arri Alexa, folosit în cinematografie. Mai sunt și altele pe care le poți folosi pentru a transmite un anumit sentiment cu clipurile tale.

Ce a mai făcut Honor interesant cu acest telefon este o tehnologie numită millisecond Falcon Capture care face ca telefonul să fie extrem de rapid în a surprinde o scenă. Practic, scoți telefonul din buzunar apeși pe butonul de shutter și ai surprins imaginea. E foarte rapid chiar și în scenele nocturne. Practic, în toată perioada de test nu am simțit niciodată că telefonul e lent în a face o poză, indiferent de ce obiectiv am folosit. Imediat cum apeși pe buton camera realizează fotografia, indiferent că e de un cadru ultrawide, portret sau o imagine telefoto realizată la 3,5x zoom optic.

Aici am făcut o serie de poze deoarece încercam să prind un subiect prin fereastra acestui tren și am făcut vreo 10 poze în câteva secunde și până la urmă am prins cadrul pe care l-am dorit

Ca o completare, telefonul are și AI Motion Sensing Capture și odată ce această funcție este activată, telefonul face poze automat imediat cum detectează o mișcare în cadru. Funcționează bine și e foarte utilă în a fotografia copii, animale de companie sau alți subiecți aflați în mișcare.

Fotografiile realizate de mine în această vacanță cu Honor Magic5 Pro m-au impresionat. Camera ultrawide are un unghi de captare larg și am putut surprinde niște cadre impozante ca acestea. Camera principală este foarte bună, iar procesarea de către Honor este și ea de calitate datorită lui Honor Image Engine, construit cu o nouă arhitectură și algoritmi. Drept urmare, imaginile sunt contrastante, frumos colorate și cu multe detalii, indiferent că e pe timp de zi sau pe timp de noapte.

Trebuie să vorbim și de camera telefoto cu zoom optic 3,5x ce mi se pare foarte bună pentru genul acesta de poze, în plimbare într-un oraș nou deoarece îți permite să prinzi detalii pe care altfel le-ai fi ratat. Viena este foarte ofertantă în statui, clădiri frumoase și elemente arhitecturale. (exemple fotografii). Pentru cele mai bune poze cu camera telefoto le recomand pe cele realizate la 3,5x sau 10x, mai departe telefonul intră într-un zoom digital agresiv și se pierd din detalii.

Recunosc că selfie-uri și poze portret nu prea am făcut fiind mai interesat de orașul care mi se dezvăluia în fața ochilor, dar am făcut câteva și camera de selfie s-a descurcat bine în lumină puternică, dar și pe vreme innorată. O funcție pe care am folosit-o a fost cea de autodetect smile și astfel telefonul făcea o poză de fiecare dată când cineva zâmbea în poză. Așa m-am asigurat că am o serie cu multe poze în diferite ipostaze.

La capitolul poze portret, Magic5 Pro trece testul cu brio și decupează bine subiectul de fundal, oferind un bokeh plăcut, tonuri ale pielii naturale și imagini cu multe detalii și cu o coloristă naturală.

Asta a fost tot despre camerele lui Honor Magic5 Pro. Dacă mai aveți întrebări, curiozități le așteptăm în secțiunea de comentarii. Până data viitoare vă urez zile frumoase și fotografii reușite.