Cu o experiență de 10 ani în arii diverse din industria IT, Irina Dochițu conduce echipa de dezvoltare de parteneriate globale a DRUID, ocupând, începând cu luna mai a acestui an, funcția de Vice President, Global Partners and Alliances.
Implicarea ei a dus la extinderea ecosistemul DRUID la peste 160 de parteneri globali în 2022, cu nume mari cum ar fi Roboyo, UiPath, Microsoft, EY.
Irina a fost unul dintre speakerii Smart Future 2023, conferință organizată de start-up.ro în care am vrut să analizăm impactul tehnologiei asupra afacerilor din România, dar să aflăm și ultimele trenduri. Smart Future funcționează ca o hartă mentală pentru cele mai importante teme din lumea tehnologiei și business-ului.
Din punctul de vedere al Irinei, zona de generative AI (AI generativ, un tip de sistem de inteligență artificială capabil să genereze text, imagini, audio, ca răspuns la solicitări – n.red.) și de conversational AI (chatbots), poate fi un pilon important pentru optimizarea proceselor în zona de business.
Astfel, atât antreprenorii cât și managerii, pot folosi această tehnologie pentru optimizarea afacerilor.
”DRUID vede acest segment printr-o inovație adusă în zona de dezvoltare de aplicații enterprise, pe care noi o numim conversation business applications. Deci, inovația, în accepțiunea DRUID, vine din această zonă de conversation business applications”, afirmă Irina Dochițu.
În traducere, conversation business applications implică construirea de aplicații conversaționale de afaceri bazate pe inteligență artificială. Aceste aplicații sunt concepute pentru a-i ajuta pe angajați să atingă următorul nivel de productivitate și pentru a livra o experiență totală către clienți în cel mai intuitiv mod.
În cazul DRUID, asistenții virtuali inteligenți ai companiei românești permit interacțiuni rapide, personalizate, susținute pe o multitudine de canale diferite și hiper automatizate, disponibile în limba fiecărei organizații datorită capacității de a se integra cu orice sisteme enterprise și tehnologii RPA existente.