Rutinel câștigă o finanțare nerambursabilă de 5000 Euro și va beneficia de o campanie integrată de comunicare, adaptată nevoilor startupului. Innovators for Children 2023 este organizat de Impact Hub Bucharest alături de partenerul său strategic BRD Groupe Société Générale.
După două luni de mentorat și pregătire de business, șapte startupuri și ONG-uri finaliste ale acceleratorului Innovators for Children, ediția a cincea, și-au prezentat evoluția de pe parcursul programului în fața juriului, investitorilor, presei și publicului prezent la evenimentul de închidere a ediției din 2023 – Pitch Day.
De la platforme online și aplicații mobile menite să faciliteze accesul copiilor la educație, responsabilitate socială, producție muzicală, la soluții inteligente de monitorizare a stării de sănătate și reglare emoțională a copiilor neurodivergenți, cele șapte proiecte finaliste Innovators for Children folosesc tehnologia pentru a crește impactul pozitiv asupra unora dintre cele mai importante nevoi ale copiilor și adolescenților din România.
”Startupurile participante la Innovators for Children 2023 au dezvoltat soluții variate, de la cele educaționale la cele dedicate copiilor neurodivergenți și prematurilor, acoperind întregul parcurs de dezvoltare al copiilor. Cu o participare activă la workshop-uri, activități și întâlnirile cu mentori, echipele au creat relații strânse și au devenit o comunitate puternică. În 2024, ne propunem să consolidăm această comunitate, prin activități speciale dedicate absolvenților noștri, promovând sprijinul și colaborarea între inovatorii tech din programele noastre. Suntem mândri de evoluția tuturor echipelor finaliste și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum vor aduce schimbări semnificative în educație și sănătate.", a declarat Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator, Impact Hub Bucharest.
Soluția Rutinel, născută din nevoia unei mame de a-și educa copilul cu blândețe
Rutinel, calendarul interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv, a fost desemnat de către juriul programului câștigătorul ediției a cincea a Innovators for Children.
Alina Androne, fondatoarea startupului, este medic rezident neonatolog și mamă a doi copii. Rutinel este o soluție creată din nevoia identificată din rolul de mamă - de a-și convinge proprii copii să facă lucruri simple, precum spălatul pe dinți, legatul șireturilor sau îmbrăcatul. Calendarul interactiv combate rezistența copiilor la activitățile de îngrijire și oferă un sentiment de siguranță, prin transformarea activităților zilnice în jocuri distractive.
Pe viitor, Rutinel plănuiește să dezvolte instrumentul într-o aplicație și să încorporeze tehnologia în produsul propus, pentru a ajunge și la copiii de vârste mai mari.
”Innovators for Children a însemnat enorm pentru mine. Când am intrat în accelerator, nu știam nimic despre business, iar acum simt că am făcut un pas semnificativ înainte. Evoluția la nivel de know-how este fantastică. Nici nu contează dacă câștigi acest accelerator, sincer! Cel mai mare câștig al participării mele la Innovators for Children sunt ședințele de mentorat, workshop-urile, toate cunoștințele primite de la mentori, care sunt foarte scump de accesat într-un format coerent, sănătos de program. Toată componenta de know-how primită aici face cât 10 premii la un loc! M-aș fi considerat la fel de câștigătoare și dacă nu aș fi luat premiul final.", a declarat Alina Androne, fondatoarea Rutinel.
Mentorii care au fost alături de participanții Innovators for Children 2023, i-au ghidat și sprijinit în procesul de transformare și dezvoltarea a soluțiilor propuse, și care reprezintă și juriul ediției curente, sunt: Oana Craioveanu – Cofondator, Impact Hub Bucharest, Horia Velicu – Head of Innovation Lab, BRD Groupe Société Générale, Aida Enache – Financial Markets COO, BRD Groupe Société Générale, Evelina Necula – CMO & Cofondator, Kinderpedia, Andrei Dudoiu – Cofondator, Seedblink și Indira Abdulvoap, Business Coach.
Criteriile de jurizare pe baza cărora au fost evaluate evoluția în program și pitch-ul fiecărei echipe au vizat potențialul de impact al soluției propuse, strategia de atragere a clienților, fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung, capacitatea echipei de implementare a proiectului, dar și gradul de inovare a produsului.
”În fiecare an, Innovators for Children aduce idei și energii noi într-o zonă – educația – pe care noi o considerăm extrem de importantă pentru avansul acestei țări. Ceea ce ne bucură foarte mult este că tot mai multe echipe implicate iau în calcul crearea unor soluții inovatoare adresate și unor categorii de utilizatori care sunt adresate mai puțin de sistemul formal de educație, într-un demers incluziv și generos. Suntem încântați că putem contribui, și prin intermediul acestui accelerator, la clădirea unei societăți mai bune prin sprijinirea uneia dintre cele mai nobile misiuni ale unei comunități: educația”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Societe Generale, partenerul strategic al Impact Hub Bucharest.
Ediția a cincea a Innovators for Children a debutat în iunie 2023 și a primit un total de 74 de aplicații, din toată țara, din partea startupurilor și antreprenorilor sociali care au propus soluții pentru sănătatea și dezvoltarea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și adolescenților. În urma procesului de selecție, 10 echipe au participat în program dintre care șapte au pitch-uit în ziua marii finale în fața juriului.
În cele patru ediții organizate anterior, 15 proiecte desemnate câștigătoare au fost susținute prin resursele programului și au primit o finanțare totală de 251.000 euro. În total, 54 de startupuri au trecut prin accelerator, beneficiind de 220 ore de mentorat și training.