Ajunsă la cea de-a X-a ediție, competiția aduce o serie de noutăți în acest an.
”Gala ANIS este de 10 ani prilejul cu care companiile din industrie se întȃlnesc pentru a sărbători cele mai spectaculoase și de impact proiecte și produse, cele mai interesante startup-uri și aplicații inovatoare. Ne așteptăm la un număr de proiecte în creștere la toate categoriile, pentru că industria a contribuit la transformarea digitală din toate sectoarele economice și din societate, în general. Romȃnia este într-un moment în care are oportunitatea să se modernizeze cu ajutorul noilor tehnologii și să reducă accelerat decalajele față de economiile mai dezvoltate, dar este nevoie de un efort comun al tuturor actorilor locali, dar și de exemple din alte țări. De aceea, ediția de anul acesta a Galei va fi precedată de prima ediție ANIS International Summit, unde reprezentanți ai celor mai importante instituții locale, regionale și europene și companii globale vor dezbate contextul actual al industriei, atât în zona de reglementări, cât și ca tendințe tehnologice”, a spus Corina Vasile, director executiv ANIS.
Companiile se pot înscrie la următoarele categorii:
- ESG Program of the Year (categorie nouă)
- Innovation of the Year (categorie nouă)
- Education Program of the Year
- Startup of the Year
- R&D Project of the Year
- Software Outsourcing Project of the Year
- Software Product of the Year
- Company of the Year
ANIS a pregătit și două premii speciale - ANIS Member of the Year și Best Personal Contribution – care vor fi acordate de către echipa executivă unei companii membre care s-a remarcat prin implicarea în dezvoltarea industriei de software și servicii IT în 2023, respectiv celui mai activ contribuitor la activitatea ANIS. Pentru toate celelalte categorii de premii, câte un juriu independent va evalua proiectele înscrise și va selecta finaliștii și câștigătorii competiției.
Regulamentul de organizare a competiției este publicat aici.
În 2023, au fost desemnați câștigători ai Premiilor de Excelență ale industriei IT companii precum Microsoft România, Endava, Bright Spaces, Atta Systems, Luxoft Romania, rinf.tech, Kinderpedia, AROBS Transilvania și ZITEC.