Cohorta #10 aduce un nou parteneriat cu fondul de investiții PortfoLion din Ungaria, în al cărui portofoliu este și FlowX.ai, startup-ul românesc care a ridicat o investiție de serie A de $35M. PortfoLion are un AUM de €400M (asset under management) și urmărește investiții în regiune în startup-urile early stage precum cele din Venture Accel, de până la € 5M.
Criteriile de admitere sunt centrate pe potențialul fiecărei afaceri, indiferent de domeniul de activitate sau stadiul de dezvoltare. Programul oferă opțiuni hibride, participanții online având posibilitatea interacțiunii audio-video cu speakerii și restul participanților, pe parcursul întregului program. Toate sesiunile se desfășoară exclusiv în limba română, iar interacțiunea directă dintre participanți, mentori, investitori și echipa IdEA va avea loc față în față.
Înscrierile se vor încheia pe 12 Februarie ora 10:00, iar numărul locurilor este limitat la 25. Cei care vor fi acceptați în program vor beneficia de o pregătire intensivă pe parcursul a trei module, care includ activități de grup și individuale, workshop-uri, prezentări și sesiuni de mentorat alături de 3 din cei peste 100 de mentori și experți din comunitatea idEA.
În plus față de cohortele anterioare, pe lângă subiectele esențiale de business, precum marketing, vânzări, planificare financiară, surse de investiții, VENTURE ACCEL se va concentra pe dezvoltarea startup-urilor astfel încât acestea să fie finanțabile chiar în cursul anului 2024 (strategie de business, market fit, câștigare cotă de piață, cashflow pozitiv, scalare și atragere de fonduri potrivite).ei peste 100 de mentori și experți din comunitatea idEA.
Majoritatea investitorilor și a fondurilor de investiții active în România dintre care amintim: Fortech Investments, Early Game Venture, Gapminder, RocaX, Sparking Capital, Smart Impact Capital, SeedBlink, Cleverage, Techangels sau Growceanu sunt implicați ca parteneri oficiali în Venture Accel, precum și fondurile internaționale PortfoLion, Fil Rouge Capital si Startup Wise Guys. Aceștia au investit până acum în peste 30 de startup-uri din comunitatea idEA.
Kickoff-ul VENTURE ACCEL a fost pe 30 Ianuarie și a inclus 2 panel-uri. Primul dintre ele a fost dedicat relației dintre investitor și startup-ul care a ridicat investiție, moderator fiind jurnalistul Mirel Bran iar invitați: Marius Istrate, președintele TechAngels și Claudiu Pândaru, co-founder Parol app.
“Ganditi-vă să lucrați cu investitori cu care să vă înțelegeti uman și profesional. Tu ca fondator, you’re firing a shotgun, tragi căt mai larg și vrei să îi nimerești pe acei 1-2 investitori care se potrivesc și ca filosofie dar și profesional cu ceea ce faci tu. Ajută să te inconjori de oameni în preajma cărora să poți spune Nu știu! Este foarte greu să accepți tu despre tine că nu știi și că ești limitat din anumite puncte de vedere și să întinzi o mână după ajutor și să ai incredere că vei primi ajutor și nu o săpuneală.”, a spus Marius Istrate, președinte al TechAngels România.
Pentru ediție aniversară, echipa idEA va selecta 25 de antreprenori români, care timp de 3 luni vor asimila cunoștințele și competențele necesare pentru o creștere accelerată și vor primi până la sfârșitul anului 2024, toate resursele si suportul necesar ridicării unei runde de investiții.
Printre startup-urile deja participante în cohorta 10 a Venture Accel se numără și Marius Moga, cu startup-ul său numit Revocalize.ai.
„Sunt milioane de producători în jurul lumii care țin miliarde de idei blocate la ei pe laptop pentru că nu au existat artiști care să le interpreteze compozițiile. Dar dacă nu mai ai nevoie de artist? Orice om poate intra pentru a descoperi muzică nouă, în baza unui abonament. Revocalize.ai este despre a da fiecărui om darul de a cânta.", a declarat Marius Moga.