Lectură de 10 min

REVIEW Honor Magic6 Pro - telefonul magic pe care-l controlezi fără să-l atingi

Abonează-te pe  
Honor își propune să schimbe modul în care utilizatori vor interacționa cu telefonul Honor Magic6 Pro cu funcții AI, dar aduce și camere impresionante ce îl pot duce în topul telefoanelor pentru fotografie și video.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Honor vrea să-ți ghicească gândurile și intențiile atunci când folosești telefonul și de ce nu să-l poți utiliza fără să-l atingi, doar prin gesturi sau doar cu o privire. În plus, acest smartphone are numai puțin de 4 camere de 50 MP și una telefoto de 180 de MP. Însă înainte de toate hai să trecem în revistă designul acestui telefon.

Design & ecran

Honor a rafinat designul introdus cu modelul anul trecut, iar Magic6 Pro vine cu câteva schimbări interesante. În primul rând, modulul camerei de pe spate a rămas la fel de mare ca anul trecut, doar că anul acesta aduce aminte de un cadran de ceas ușor vintage. În continuare sunt trei camere pe spate, marginile ușor rotunjite cu spate de sticlă sau cu spate cu piele ecologică. Există acest model cu sticlă pe negru și un model cu spatele verde. De asemenea, camera de selfie a fost mutată din colț în mijlocul display-ului.

Eu nu sunt inamicul telefoanelor cu ecrane rotunjite și îmi plac și modelele acestea, dar și cele cu margini plate. Fiecare avantajul și dezavantajul său. Un astfel de telefon este mai ușor de ținut în mână, pe de altă parte telefonul cu ecranul plat parcă este mai elegant.

Altfel avem un design clasic de flagship cu o grosime de 8,9 mm și o greutate de 225 de grame. Cadrul este din aluminiu și avem sticlă pe față și spate. Display-ul este protejat de o sticlă numită Honor NanoCrystal Shield cu care compania se laudă că este foarte rezistentă și a primit o certificare de 5 stele de la SGS Glass Drop Resistance.

Magic6 Pro are un sertar pentru SIM, două difuzoare, port USB-C, dar și un senzor infraroșu, care ar putea fi util pentru unii dintre voi. Per total, telefonul are un design premium, este plăcut de ținut în mână, dar având un spate de sticlă poate fi alunecos. Este un telefon care se încarcă foarte rapid la 80 de wați, însă în cutie nu este inclus încărcător, ci doar cablul USB-C la USB-C.

Revenind la display, acesta are o diagonală de 6,8 inci și este unul de tip LTPO cu o rată de refresh variabilă de până la 120 Hz și are o luminozitate maximă pe HDR de numai puțin de 5000 de niți și cam 3600 niți pe conținut SDR. Fiind telefonul cu cel luminos display, din ce știu eu. În rest vorbim de un ecran cu culori saturate o rezoluție smart ce poate trece de la 2100 x 960 la 2450 x 1120 pixeli și la 2800 x 1280 de pixeli în funcție de conținutul afișat pentru a avea o autonomie cât mai mare.

Este un ecran foarte smooth și reacționează foarte bine la atingeri și rata de refresh se schimbă imediat de la 1 Hz la 120 Hz. E un ecran care-mi place mult pentru filme, YouTube, social media sau gaming.

Cu Magic5 Pro Honor a marșat foarte mult pe sănătatea ochilor cu tehnologii care să combată oboseala acestora. Și anul acesta Magic6 Pro vine cu tehnologii precum PWM Dynamic Dimming, Circadian Night Display și Nature Tone Display pentru a prioritiza confortul utilizatorului. Frecvența PWM Dimming de pe Magic6 Pro este de 4320Hz, cea mai mare de pe un telefon, reduce la minimum riscurile potențiale ale display-urilor.

Alte smartphone-uri au o frecvență de pâlpăire a ecranului mai mică și asta face ca utilizarea îndelungată să-ți afecteze ochii: oboseală, ochi roșii, dureri de cap.

De asemenea, are trei certificări de la institutul TUV pentru sănătatea ochilor: TÜV Rheinland Circadian Friendly Certification, TÜV Rheinland Full Care Display Certification și Flicker-free Certification. De asemenea, are certificare Dolby Vision și difuzoarele au un volum foarte ridicat, ba chiar poate prea mult volum, însă fără să piardă din calitate. De asemenea, are și funcții de sunet surround pentru căști DTS:X și Honor Histen Spatial.

Pe scurt, display-ul lui Magic6 Pro este unul fantastic pentru orice tip de conținut și vine și cu aceste funcții utile.

Performanță

La interior regăsim procesorul Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare. Standardul de calitate pentru flagship-uri în 2023. Și dacă ai văzut review-urile mele la S24 Ultra sau ROG Phone 8 Pro ai văzut că pot rula jocuri la setări grafice ridicate și 60 de FPS. Aici nu diferă lucrurile și am văzut aceleași scoruri ridicate în Geekbench 5 sau 3DMark. În jocuri aplicația de Game Manager nu-mi arătă numărul de FPS-uri, însă Genshin Impact a rulat fără probleme și foarte smooth.

O chestie cool la capitolul performanță este faptul că Honor garantează 60 de luni de smoothness a sistemului. Adică ei spun că aproape 6 ani sistemul ar trebui să ruleze bine, fără probleme.

Funcții AI, control de la distanță

Mai interesant este ce poate facilita acest procesor: funcții AI care ar putea schimba modul în care folosești telefonul. Ce v-am zis la început.

Cei de la Honor numesc modul de utilizare bazat pe intenția utilizatorului. Adică dispozitivul ajunge să cunoască comportamentul și intenția de utilizare a telefonului și este proactiv. Ce înseamnă asta? Atunci când primești o adresă prin SMS sau pe WhatsApp ai putea apăsa pe acea adresă și în lateral să-ți apară aplicații de navigare sau de taximetrie sau să selectezi un obiect dintr-o poză apoi să-l cauți într-o aplicație de shopping.

Lucrurile acestea sunt susținute de Magic Portal, care are în spate un AI care învață și e disponibil pe dispozitiv, dar și în cloud. Aceste funcții merg pe telefonul lansat în China, iar pentru Europa Honor caută un partener, fie că este vorba de Gemini al Google sau OpenAi. Ce am povestit acum nu am testat deoarece încă nu e disponibil în Europa și este de așteptat ca Magic Portal să devină disponibil în martie, dar în acest moment există niște funcții de inteligență artificială

La setări, în secțiunea Assistant găsești Magic Text, Smart Sensing și Air Gestures. Prima funcție se referă la detectarea textului dintr-o imagine. Nu este ceva neapărat nou, dar funcționează bine. Smart Sensing mi se pare foarte mișto și funcționează astfel: cât te uiți la ecran acesta nu se stinge, când te sună cineva te uiți și scade volumul. Apoi mai există o funcție interesantă de smart rotate prin care telefonul detectează cu camera direcția din care privești ecranul și schimbă direcția clipului pe care-l urmărești.

Însă o funcție care se simte ca o magie este cea de always on display atunci când privești display-ul. Mie tot timpul mi-a plăcut ideea de AOD, însă am cam oprit-o pe toate telefoanele pentru că țin la autonomia telefonului. Aici e implementat foarte smart și AOD se activează când telefonul te vede că-l privești. Bineînțeles trebuie să fii în raza camerelor, dar fiind destul de wide se activează ușor atunci când telefonul e pe birou și arunci o privire să vezi ora sau mesajul primit, fără să interacționez altfel cu smartphone-ul.

Pentru că suntem la Always On Display mai vreau să mai menționez o chestie cool. Dacă întorci telefonul pe lateral acesta afișează ceasul și data. Știu, e stand by mode al Apple, însă aici funcționează și când telefonul nu se află la încărcat. Din păcate, nu există funcții de personalizare al acestui mod, însă există câteva din care poți alege.

Air Gestures sunt gesturi pe care le faci în fața telefonului, fără a-l atinge pentru a interacționa. Poți face scroll pe Facebook sau prin poze, poți face capturi de ecran sau poți să ieși din aplicații. Nu funcționează atât de rapid și de precis pe cât mi-aș fi dorit, însă funcționează și ar putea fi utile în anumite contexte. De exemplu, speli vasele, ai telefonul lângă tine și vrei să te uiți prin poze sau să faci browsing în social media.

Tot pe partea asta de AI și software trebuie să menționez și Magic Capsule, versiunea Honor pentru Dynamic Island și în acest moment funcționează lucruri precum aplicațiile de muzică, YouTube, cronometrul și așa mai departe. Mie îmi este utilă Dynamic Island pe iPhone 14 Pro și cred că e utilă și aici.

Al treilea element se numește Magic Ring și este viziunea Honor prin care dispozitivele lucrează împreună. Cum Apple a făcut ecosistemul închis în care toate dispozitivele lucrează între ele și Honor vrea să facă același lucru cu laptop-uri și tablete, fie că sunt Windows sau Android. Adică vei putea trage poze de pe telefon pe tabletă, fără să le conectezi cu un fir, copy pe un dispozitiv, paste pe un altul și așa mai departe. Abia aștept să încerc odată ce primim la test un laptop Honor și o tabletă Honor. Aș vrea să fac un video dedicat despre asta pentru voi ca să vedem dacă funcționează atât de bine pe cât promite Honor.

Camere foto

Pe partea de camere foto, Honor aduce mai multe îmbunătățiri. Așadar avem un nou sistem Honor Falcon prin care telefonul e și mai rapid și poate surprinde persoane în mișcare în mod automat și are un algoritm numit sport portrait prin care promite realizarea unor portrete reușite ale unor atleți în mișcare. Nu am avut ocazia să mă duc la un meci de orice sport, însă am aruncat prin casă cu această minge de două kilograme care funcționează drept opritor de ușă și m-a surprins în mai multe ipostaze. De asemenea, am fotografiat nepoata foarte energică într-o încăpere slab iluminată și telefonul s-a descurcat bine.

Revenind la camere: avem un senzor principal de 50 MP cu o deschidere a diafragmei variabilă f/1.4 - 2.0 cu stabilizare optică. Asta îți permite să alegi ce deschidere vrei a diafragmei pentru a lăsa mai multă lumină și pentru a crește blurul din fundal. Samsung a fost prima companie care a oferit funcția asta în urmă cu câțiva ani, dar a renunțat la ea. Honor o readuce în prim plan. Camera poate decide automat între cele două F-uri sau poți alege tu manual în modul Pro.

Imaginile scoase de acest senzor sunt bune, clare cu multe detalii și are culori aprinse și un contrast bun. Intervalul dinamic este mare și se descurcă bine și pe timp de noapte cu imagini cu puțin zgomot în imagine.

Camera ultrawide este și ea nouă și este tot de 50 MP f/2 cu unghi de captare larg de 122 de grade, însă mai important este că acest senzor este mult mai bun la HDR și are o gamă dinamică mare, chiar cu 210% mai mare decât camera ultrawide de pe Magic5. În traducere, ultrawide-ul poate realiza niște imagini HDR de calitate și poate expune bine și pentru zonele întunecate și pentru cele foarte puternic iluminate. De exemplu în acestă fotografie realizată la interior poți vedea bine și în cameră, dar și afară pe fereastră. Totuși, cum era de așteptat având în vedere că nu e cea mai puternică lumină imaginea pierde din claritate la colțuri.

Ultima cameră și poate cea mai interesantă este cea telefoto care este de tip periscop și are numai puțin de 180 MP, însă în același timp este și un senzor mare. Acesta are o dimensiune de 1/1.49 inci, fiind cea mai mare cameră telefoto de pe un smartphone. Asta înseamnă mai multă lumină și un bokeh plăcut. Zoom-ul optic este de 2,5x, însă poate face poze bune și la 5x și la 10x prin crop pe senzor, însă poate merge până la 100x, însă fotografiile la 50 și 100 nu ies bine.

Imaginile scoase de acest senzor sunt bune cu suficient de multe detalii la 5x chiar și la 10x datorită numărului mare de pixeli. Fiind mai mare și cu o deschidere a diafragmei mare lasă și mai multă lumină să intre și se descurcă bine chiar și în situații cu lumină scăzută sau deloc. De exemplu, aici era beznă și cu modul de noapte a reușit să scoată imagini bune. Chiar și în modul portret a funcționat. Cu iPhone 14 Pro cu modul portret nu am reușit să fac poze decât dacă am activat blițul. Altfel îmi place și modul portret la 2,5x cu o separare bună a subiectului de fundal, puțin cam mare în modul standard, dar poți regla asta și cu o intensitate mare a culorilor.

Continuăm cu senzorii cu mulți megapixeli și camera de selfie are și ea 50 MP f2.0 iar alături are un senzor ToF 3D pentru autentificare facială. Selfie-urile ies bine pe timp de zi cu multe detalii și culori bune, dar și pe timp de noapte, însă trebuie să nu te miști prea mult ca să surprinzi bine persoanele.

Revenind la camera principală aceasta este foarte rapidă și fotografiile se realizează imediat, indiferent de situație.

Cum a reușit Honor să facă o cameră atât de rapidă? Un motiv ar fi prin faptul că a implementat un sistem care combină Autofocalizarea și stabilizara optică pentru camera principală și astfel realizarea fotografiilor se face mult mai repede.

Pe partea de video nu ai posibilitatea de a filma 8K, însă ai 4K 30 sau 60 fps pe toate camerele. E ciudat că nu ai posibilitatea de a filma la 24 de FPS în modul de video, ci în cel de movie, unde poți filma LOG sau cu LUT-uri pentru un anumit look. Totuși, în modul video poți filma doar cu camera principală. Altfel mai ai mod slowmotion, high res, super macro și altele.

Software, autonomie și concluzie

Software-ul MagicOS este unul funcțional, nu neapărat cel mai frumos sau cel mai util. Este MagicOS, bazat pe Android 14, și are toate serviciile Google, dacă vă întrebați. Eu aș vrea să vad ceva nou de la Honor, ceva mai fresh. Deocamdată, mie îmi aduce aminte de telefoanele mai vechi Huawei și cred că e cazul să se îndepărteze mai mult de această idee.

Ajungem să vorbim și despre autonomie, iar bateria mare de 5600 mAh asigură o utilizare intensă de o zi sau două zile de utilizare moderată. Cu o singură încărcare am avut cam 4-5 ore de screen on time, iar cu aplicația PCMark am obținut o autonomie de 13 ore și 26 de minute.

Încărcarea se face rapid pe fir la 80 de wați și foarte rapid și wireless la 66 de wați cu Honor SuperCharge. Pentru a se asigura că nu sunt probleme cu încărcarea, Honor a implementat un cip pentru detectarea și reglarea voltajului în timp real.

Într-un final, Honor Magic6 Pro are ceva magie atât pe partea de fotografie și video, cât și pe inteligență artificială, însă cred ca va fi și mai interesant după acel update din martie. Chiar și așa, telefonul este un flagship de top care merită atenția voastră.

Honor Magic6 Pro este disponibil la precomandă la prețul de 5999 de lei din 26 februarie până pe 11 martie.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: