În contextul transformării modului în care muncim și ne raportăm la calitatea vieții noastre, în România se ridică din ce în ce mai des subiectul reinventarii profesionale.
Dacă până înainte de anul 2020 principalele modalități de a-ți vedea valoarea într-un job erau statutul financiar și poziția în organizație, în ultimii patru ani valorile s-au modificat destul de mult. Angajații caută să fie împliniți de munca pe care o realizează. Motivația lor vine din gradul de aliniere între talentele și abilitățile pe care le au și postul ocupat într-o echipă.
Tot mai mulți profesioniști își pun întrebarea ''Este munca pe care o fac cu adevărat importantă pentru mine ? Cum pot să mă simt mai împlinit de ceea ce muncesc, fără să îmi sacrific energia și viața personală.''
Foarte mulți oameni caută răspunsul în sesiuni de terapie, consiliere sau coaching de carieră- un domeniu care a cunoscut în România o creștere exponențială în ultimii patru ani.
In Martie 2014, un studiu realizat de Uniunea Europeană referitor la calitatea vieții în țările membre EU a arătat ca unul din cinci rezidenți (19, 4 %) care au în prezent un loc de muncă și-a exprimat un nivel scăzut de satisfacție față de locul de muncă.
Toți suntem conștienți că piața muncii se schimbă, iar companiile adoptă strategii diferite.Mulți angajatori nu sunt încât pregătiți să susțină reinventarea profesională a propriilor angajați sau a celor care există pe piața muncii. În continuare România nu folosește decât foarte puțin din potențialul de muncă existent, care nu se încadrează în tiparul obișnuit: freelanceri, persoane care vor să lucreze exclusiv online sau angajați de peste 50 de ani competenți și dornici să muncească.
În acest context economic, discuția despre reinventare profesională și adaptarea la noile oportunități ale pieței a devenit obligatorie.
Prima conferință din România dedicată reinventării profesionale
Astfel a luat naștere Conferința Cariera ta 2.0. În 23 Mai 2024, la Ramada Parc București are loc prima conferință din România dedicată subiectului reinventării profesionale.
Peste 100 de participanți vor primi informații și instrumente adresate orientării profesionale și navigării schimbărilor din piața muncii.
Subiectele prezentate de cei 10 speakeri acoperă o tematică diversă
- Cum să folosești brandul personal în schimbarea de carieră, fie că vrei să pornești în freelancing sau să obții un job mai bun.
- Care sunt industriile în dezvoltare economică unde o reinventare profesională este ușor de obținut
- Care sunt principalele anxietăți emoționale atunci când avem în față o decizie profesională dificila și cum să le gestionăm
- Ce fel de oportunități există pentru angajații peste 45 de ani și cum pot companiile să îi integreze cu succes
- Cum să dezvolți o cultură organizațională agilă, în care să poți integra cu succes mai multe modele de angajați
- Care sunt schimbările profesionale care au loc în fiecare decadă a vieții și cum să ne pregătim pentru ele
‘’În ultimii 3 ani am facilitat pentru 20 de programe online adresate tematicii dezvoltare personală. Fără excepție, în fiecare grupă de program cel puțin 30% dintre participanți își doreau o schimbare profesională. În primul rând oamenii caută sensul muncii, satisfacția, recunoaștere. Au făcut tranziția de la un salariu ridicat la un grad de autenticitate personală. Pentru toți acești oameni mi-am dorit să construiesc o platformă care să le ofere claritate și curaj. Aceasta este misiunea conferinței Cariera ta 2.0'' ne spune Raluca Culda, antreprenor în educație și fondatoarea brand-ului Reinventeaza-te.
Campioni olimpici, psihologi, experți în brand personal și în coaching de carieră, profesioniști care au trecut prin mai multe reinventari profesionale, vin în fața unui public format din angajați și angajatori pentru a inspira o cultură de reinventare profesională.