Aflăm aceste răspunsuri, dar și multe altele în prima ediție a proiectului realizat de wall-street.ro împreună cu Edenred, prin care ne-am propus să analizăm dilemele pe care managerii și antreprenorii români le au în business, în economie, dar și în organizațiile pe care le conduc.
Formatul seriei Edenred BIZTRO Club este unul cu 10 întrebări cheie și răspunsuri marcate cu „Adevărat” sau „Fals”, așa că i-am provocat deja în primă fază pe Lelia Mancaș, Director Marketing, Comunicare și CSR Edenred România și Mihai Zânt, executive coach, trainer și Partener cofondator în CareerShift.ro și Humanistic să ne răspundă la câteva curiozități despre piața muncii.
Pauza de prânz a ajuns să fie „sfântă” pentru mulți angajați, mai ales după anii de pandemie când mesele alături de colegi au dispărut din viața lor. Când mâncăm la prânz fără să lucrăm și fără să facem alte activități, activăm ceva ce se numește sistem parasimpatic, cunoscut și sub numele de sistem nervos, care este responsabil cu odihna și digestia. Lelia Mancaș observă că tendința românilor de a-și aloca timpul necesar pentru a lua corect pauza de masă nu este doar „o modă”. Tot mai mulți angajați conștientizează importanța acesteia nu doar în refacerea depozitului de energie, ci și în menținerea unui echilibru la nivel psihic.
Sensul muncii – e adevărat sau fals că nu putem fără el?
Crize peste crize, ne-am săturat de ele, de la cea pandemică, la cea geopolitică, toate ne-au afectat sau ne afectează încă. Mihai Zânt atrage atenția că angajații se mai confruntă, însă, cu o altă criză, cea a sensului, prezentă de ceva timp pe piața muncii și resimțită mai ales de tineri. Dar e adevărat oare că lipsa sensului de la locul de muncă ne poate demotiva și ne poate determina să prestăm o muncă mai slabă din punct de vedere calitativ?
Descoperă interviul integral în video-ul de mai sus. Dar și în articolul de pe wall-street.ro.