Studiul, realizat alături de compania de cercetare Unlock, cu sprijinul Autonom, își propune să analizeze, printre altele, ce sprijin au antreprenorii în timp ce-și construiesc afacerile, cum gestionează epuizarea și cum percep motivația, dar și ce facilități le oferă echipelor alături de care lucrează pentru ca și aceștia să-și găsească echilibrul emoțional.
Dacă vrei să contribui la acest studiu, poți completa chestionarul de aici.
Rezultatele complete ale studiului vor fi discutate și publicate în premieră la evenimentul Mind Your Business pe 11 septembrie, la Nayam Events în București.
Mind Your Business este un eveniment susținut de către BCR (main partner), Autonom (event & study partner), Unlock (study partner), Zentiva - Persedon (silver partner) și Complice.ro (sponsor).
Pe lângă rezultatele studiului, la eveniment vom vorbi despre:
- Leadership - cum devin liderii mai buni pentru echipele pe care le conduc;
- Educație - cum pregătim viitoarele generații de lideri și antreprenori;
- Wellbeing - cum avem grijă de sănătatea noastră ca să avem o sănătate mintală echilibrată;
- Tendințe în piața muncii - ce caută angajatorii, ce caută angajații și cum pregătim terenul pentru responsabilități care lasă loc echilibrului mintal.
Cui se adresează evenimentul?
- Antreprenorilor români care au construit afaceri în ultimii 34 de ani,
- Liderilor de afaceri,
- Psihologilor și specialiștilor din domeniul medical,
- Specialiștilor în recrutare,
- Fondatorilor de startup-uri și oamenilor de investiții.
Cine sunt noii speakeri confirmați la Mind Your Business:
Ioana Ceaușu - COO The Entrepreneurship Academy
Ioana Ceaușu este o profesionistă în mediul de business, unde misiunea ei are în centru educația antreprenorială și documentarea în ecosistemul construirii de startup-uri. Ioana a fost atrasă de această zonă specifică a educației din curiozitatea și dorința de a înțelege cum pot tinerii să dezvolte o mentalitate antreprenorială puternică și cum pot aplica teoria afacerilor în practică pentru a începe și a dezvolta în mod eficient afaceri și organizații mari și durabile.
În calitate de Chief Operating Officer la The Entrepreneurship Academy, ea conduce inițiativele operaționale și strategice pentru a cultiva o abordare practică a educației antreprenoriale. De când s-a alăturat EA, Ioana a jucat un rol esențial în modelarea programului instituției, începând cu funcția de Manager de Program, asigurând alinierea acestuia la cerințele de acreditare, cele mai recente tendințe și provocări din industrie, precum și rigoarea academică.
În domeniul academic, Ioana a efectuat cercetări ample privind impactul acceleratoarelor de afaceri asupra performanței startup-urilor, un subiect pe care l-a explorat în timpul studiilor doctorale la Politehnica București, Universitatea Paris Dauphine, Universitatea de Studii Economice din București și Universitatea Humboldt din Berlin. Această cercetare a contribuit cu informații valoroase asupra modului în care startup-urile pot fi sprijinite pentru a obține o creștere durabilă.
Ioana este motivată de întrebări care pot influența performanța startup-urilor și a antreprenorilor, dar și în căutarea unor răspunsuri care le pot sprijini călătoria pentru a construi povești de succes și inspiraționale. Ea este, de asemenea, pasionată de sprijinirea și îndrumarea tinerelor pentru a-și atinge potențialul și este dedicată învățării pe tot parcursul vieții. Angajamentul ei pentru dezvoltarea personală continuă și încurajarea inovației sunt valori pe care le aplică și în leadership-ul său versatil atât în cercurile academice, cât și în cele antreprenoriale.
Dan Ștefan - cofondator Autonom, & profesor de management
Dan Ștefan este un antreprenor pasionat de dezvoltarea oamenilor și a organizațiilor sustenabile, axate pe învățare.
După studii de management la București, Orleans și Sorbona, a fost consultant în management la un cabinet de consultanță din Paris, unde a instrumentat programe de eficientizare în mari grupuri industriale globale.
Din 2006 a ales calea antreprenoriatului: a fondat și conduce, alături de fratele său, Grupul Autonom, liderul pieței de mobilitate din România.
Autonom este una dintre cele mai „premiate” companii antreprenoriale românești, fiind considerată Best Employer cinci ani la rând, în studiul global realizat de Aon Hewitt.
Dan Ștefan este membru independent al board-urilor mai multor organizații: companii, asociații de business și ONG-uri.
Este profesor de management la MBA-ul Romano-Canadian din cadrul Bucharest Business School și la BISM (ex Maastricht School of Management Romania).
Crede într-un management incluziv, bazat pe autonomie și pe valori.
Adina Vlad - fondatoare Unlock
Adina Vlad are o experiență de peste 20 de ani în cercetarea de piață, curiozitate și pasiune pe care le-a concretizat sub forma Unlock Market Research, în 2008. O companie pe care a înființat-o după experiența de management pe care a avut-o anterior într-o companie multinațională.
Adina este pionieră în ceea ce înseamnă cercetarea motivațională, tipul de research calitativ care ne ajută să înțelegem mai bine de unde provenim și de ce suntem cum suntem, dar și cum putem să ne proiectăm în viitor.
Mai mult, timp de 5 ani la rând, Adina și echipa Unlock coordonează divizia de trenduri Hunters, unde monitorizează și analizează tendințele care stau la baza comportamentelor și atitudinilor românilor.
Prin cercetarea de piață condusă de Adina, business-urile știu cum să își construiască o strategie bazată pe insight-uri, iar oamenii pot înțelege mai clar întreaga lor esență pusă în context social, cultural, economic.