Hey! Sunt tot eu, Alexandra. De la materialul de data trecută, pe care îl găsești aici, am mai descoperit alți cinci termeni, ceva mai interesanți. Se pare că există dragoni la orice pas, inclusiv în startup-uri.

1. Accelerator

Până ajungem la fun stuff, hai să începem ușor, cu acceleratorul. To put it simply, este o organizație care oferă programe de mentorat, resurse sau chiar finanțări pentru a ajuta o afacere să crească rapid. Nu, nu este pedala de la mașină. E ca un fel de curs intens unde înveți în 3 luni ce alții pot învăța într-un an singuri.

2. Angel Investor

Un angel investor, chiar dacă sună a titlul unui film de Wong Kar-Wai, se referă de fapt la prima persoană sau entitate care oferă finanțare unui startup. La urma urmei, ce e mai divin decât o persoană care crede în ideea ta? E un înger păzitor cu bani care îți oferă prima oară finanțare în schimbul unor procente din firma ta atunci când ești foarte, foarte mic.

3. Dragon

Mult așteptatul Dragon se referă tot la o entitate mare care a răsărit dintr-un ou mic. Un dragon este deci un startup rar care a acumulat 1 miliard de dolari într-un singură rundă de finanțare, spre exemplu Uber!

4. Alpha Test

Nu, nu se referă la acel gen de alpha.

Alpha test înseamnă prima etapă de testare internă a unui produs înainte de a fi lansat către testări externe. E important în startup-uri pentru că se pot identifica defectele fundamentale ale unui produs.

5. Cap

No cap, nu vorbim de acel cap nici aici. Scuze.

În startup-uri, cap se referă la un plafon (cuvânt bonus! Înseamnă limită valorică maximă în cadrul unor operațiuni financiare, care nu poate fi depășită; N.red.) într-un acord de finanțare pentru a proteja împotriva diluării de capital a investitorilor inițiali sau a fondatorilor, ca să nu piardă controlul companiei cu totul atunci când vor primi mai mulți bani. Motiv suficient să-ți zic că data viitoare va trebui să explic ce e diluarea de capital.

Acum o să te gândești de două ori înainte să spui ”No cap”, huh?