Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
Clash.gg a realizat un studiu prin utilizarea datelor de la Steam Stats pentru a determina țările cu cele mai bune condiții pentru pasionații de jocuri video. Studiul a calculat cât de repede se instalează un joc, numărul total de biți per persoană și a creat un punctaj de la 1 la 100 pentru fiecare țară.
1. Cele mai bune țări pentru gameri - Coreea de Sud
Cu creșterea în popularitate a campionatelor de esports și a jucătorilor profesioniști, nu e de mirare că aurul e primit de Coreea de Sud. De la canale de televiziune dedicate jocurilor competitive la campionate la nivel global ținute la Busan, Coreea de Sud își ia jucătorii în serios.
Scorul primit de Coreea de Sud a ajuns la 94.14 din 100, iar media de descărcare ajunge la 135.4 Mbps și la o folosire săptămânală de 519.82 MB de date pe persoană pentru gaming.
2. Spania - țara jucătorilor pe mobil
Pe al doilea loc cu argintul bine meritat este Spania, cu un scor de 93.06 pentru gaming, cu media de descărcare de 134.9 Mbps și 396.56 MB de date săptămânale.
Spania este pe locul șase în industria de gaming din Europa și are o audiență de peste 15.5 milioane de utilizatori, cu o medie de 7.7 ore dedicate săptămânal jocurilor video pe toate platformele accesibile. Chiar dacă media este puțin mai mică față de restul europei, Spania are una dintre cele mai mari audiențe dedicate jocurilor video mobile, anume 32%.
3. Islanda - o țară bună pentru gameri și studiouri de jocuri
Bronzul e ținut la rece de Islanda, cu un scor de 92.63 din 100, cu o medie de 128.30 Mbps și, pe parcursul a șapte zile, o utilizare individuală de 1.296.58 MB de date.
Cu peste 20 de studiouri de jocuri video, Islanda a cunoscut o creștere semnificativă a industrie de dezvoltare a jocurilor din toate domeniile, de la jocul centrat în jurul celui de-al doilea război mondial, Kards, la dezvoltarea unor titluri precum Island of Winds, un joc setat în secolul 17, Islanda.
Alte țări care ocupă locurile următoare și au ajuns în top 10 sunt Danemarca (92.44), Chile (88.52), Statele Unite (85.12), Canada (84.29), Qatar (84.20), Olanda (83.58) și Noua Zeelandă (81.89).
Conform ultimului raport lansat de RGDA, organizația care reprezintă interesele industriei de gaming în România, țara noastră are peste 7,8 milioane de gameri, dar în această statistică intră și jocurile mobile. Datele arată că bărbații preferă să se joace pe PC și console, în timp ce femeile preferă telefonul mobil.