Asus Zenfone AR e al doilea telefon din lume care folosește tehnologia Google Tango. Înainte de deschiderea oficială a târgului de electronice din Las Vegas (CES are loc între 5 și 8 ianuarie), producătorii de gadgeturi se întrec în lansări și prezentări ale celor mai hot device-uri cu care plănuiesc să îmbie consumatorii pe parcursul acestui an.

Asus Zenfone AR google tango smartphone realitate augmentata

Iar una dintre sintagmele cheie ale ediției din acest an a Consumer Electronics Show (CES 2017) este Google Tango – un software produs de gigantul american – și smartphone-urile (și phablet-urile) care folosesc această tehnologie (vă povestesc mai jos despre Google Tango).

Asus a pregătit un smartphone pentru această tehnologie. Este vorba despre Asus ZenFone AR, care va avea un procesor Snapdragon 821. Vestea fost dată de Qualcomm, iar evleaks au arătat și o fotografie a noului gadget.

Alt device deja prezent pe piață este Lenovo Phab 2 Pro este un smartphone cu dimensiuni generoase (6,4 inci), cu carcasă din aliaj de aluminiu și o versiune customizată a procesorului Qualcomm Snapdragon 652. Prețul device-ului care are software-ul Google Tango pornește de la 500 dolari.

În plus, telefonul are trei camere pe spatele carcasei (una dintre ele este de 16 megapixeli RBG, iar alta are un emițător de infraroșii) și o cameră pentru selfie-uri. Combinate cu un accelerometru (un senzor hardware ce permite detectarea poziţiei, mişcării, înclinaţiei, şocurilor, vibraţiilor, măsurarea acceleraţiei), un giroscop și un modul intern care conține un senzor de percepție a adâncimii, aceste specificații fac posibilă utilizarea tehnologiei Google Tango.

Ce este Google Tango?

În esență, Google Tango este un software care permite utilizarea pe smartphone-uri a aplicațiilor interactive care au la bază realitatea augmentată (AR), atât în jocuri cât și pentru alte aplicații utile. Dacă realitatea augmentată are posibilitatea de a aduce informații digitale pe ecranul smartphone-ului vostru, Tango merge chiar mai departe interpretând și măsurând spațiile și obiectele din jurul vostru pentru a vă permite să interacționați cu obiecte digitale ca și cum ar fi, fizic, chiar lângă voi.

Lenovo Phab 2 Pro realitate augmentata google tango

De exemplu, aveți posibilitatea de a măsura o cameră și să vedeți pe ecranul telefonului cum ați putea aranja mobilierul sau diverse echipamente electronice. Totodată, puteți aduce obiecte virtuale (jocuri, planete) sau chiar animale cu care puteți interacționa – sau pe care le puteți controla – ca și cum ar fi reale. În plus, aveți posibilitatea de a vizita muzee chiar de la voi din casă, imaginile fiind suprapuse celor din mediul vostru înconjurător.

Imaginați-vă doar cum ar fi să plimbați un dinozaur prin sufrageria voastră, să vă jucați cu un cățel sau să aranjați un domino imens prin dormitor. Totul de pe ecranul telefonului mobil.  În prezent, există circa 35 de aplicații optimizate pentru Google Tango în magazinul virtual al Google.