Lansată pe Google Play pe 7 septembrie și, live, în POINT, ziua următoare, Redraw Keyboard este o tastatură care integrează cele mai cerute funcționalități din tastaturile Android și aduce în plus o sumedenie de alte capacități noi. Printre ele, se detașează personalizarea amănunțită, jocurile cu leaderboard, temele cu brand-uri binecunoscute.

Redraw Keyboard este o tastatură de Android care, în prima lună de lansare în versiune Beta număra 30.000 de instalări și 3.600 de utilizatori activi în aplicație pe zi. Până la finalul lunii septembrie, în prima lună de la lansarea oficială, Redraw Keyboard va avea 1 milion de instalări, prognozează analiștii T-Me Studios. Conform ultimelor rapoarte din Analytics (14 septembrie) Redraw Keyboard se bucură de 72.000 de utilizatori activi pe zi, 310.000 de instalări și peste 42% rată de retenție în prima zi după instalare.

Poți consulta lista completă a funcționalităților Redraw Keyboard mai jos:  

  • integrare cu Google Drive pentru acces rapid, direct din tastatura, la documente și fișiere
  • traducere instantă pentru conversații cu prieteni și clienți de pe întregul mapamond
  • teme branded (cu cele mai mari nume din entertainment, dintre care menționăm Disney și DreamWorks cu How to Train Your Dragon, Shrek, Ice Age, Madagascar - Penguins, Betty Boop, Kung Fu Panda etc.) pentru personalizarea tastaturii
  • pachete de stickere pentru animarea comunicării
  • tastare ușoară cu funcționalitatea swipe
  • personalizarea temelor, la latitudinea utilizatorului (cu poză, fonturi și culori alese de el/ea)
  • elementul de gamification cu sistem de acumulare de bănuți, premii și leaderboard

Co-fondatorul T-Me Studios, Laurențiu Victor Bălașa, și project manager-ul Redraw Keyboard, Andrei Vlaicu, au demonstrat câteva din avantajele folosirii Redraw Keyboard, în POINT  la evenimentul de lansare.

Product Hunt este o companie bazată în San Francisco, California, care deține site-ul cu același nume – popularitatea sa incontestabilă se bazează pe o comunitate puternică de utilizatori din industria tech care îl văd ca o bună unealtă de promovare și descoperire a celor mai noi aplicații, precum și ca forum unde dezvoltatorii relaționează cu jurnaliștii din zona de tech. Majoritatea aplicațiilor vânate de membrii Product Hunt sunt din ecosistemul Apple, însă, precum nota și Niv Dror în descrierea Redraw Keyboard de pe site, piața de personalizare a keyboard-urilor este atât de mare pe Android încât numerele justifică prezența lor și pe Product Hunt.