Cu ajutorul inteligenței artificiale, specialiștii din Laboratorul Central au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), și care reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor.

Introducerea inteligenței artificiale în laborator are multiple beneficii pentru pacienți, oferind garanția unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize. Mai mult de 50% din parametrii de laborator examinați parcurg această procedură, scurtând timpul de eliberare a rezultatelor și asigurând acuratețea acestora.

„Ne uităm constant la noutățile în domeniul medicinei de laborator și investim resursele necesare pentru a dezvolta proiecte noi în laboratoarele noastre, cu unicul scop de a oferi pacienților rezultate sigure în cel mai scurt timp posibil. Proiectul de inteligență artificială este unul la care specialiștii noștri lucrează deja de peste 1 an și suntem bucuroși să fim primul laborator din țară care a implementatat o procedură ce definește algoritmi de autoverificare a rezultatelor.” A declarat Dr. Andreea Alexandru, director medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.

Etalon al standardelor de performanță în domeniu, acreditarea RENAR reprezintă confirmarea oficială a competenţei tehnice, a imparţialității şi integrității organismelor şi laboratoarelor care efectuează evaluarea conformităţii.

Laboratorul Central REGINA MARIA oferă toată gama de teste și analize medicale, necesare pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, tratamentului și monitorizării pacienților. Medicii Rețelei sunt specialiști acreditați să utilizeze cele mai noi tehnologii de laborator.

Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 50 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 38 de laboratoare și peste 100 de puncte de recoltare în toată țara și numără mai mult de 500 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator.