Potrivit documentului, aceste concedieri ar urma să fie făcute până la finalul anului fiscal 2023.

Pentru aceste concedieri, UiPath, primiul unicorn românesc, va plăti salarii compensatorii în valoare de 30 de milioane de dolari, dublu față de suma pe care o estima că o va avea de plătit în luna iunie 2022, atunci când au anunțat un prim val de concedieri.

La acel moment, reprezentanții UiPath au precizat că vor concedia circa 5% dintre angajați, planul companiei fiind de a se îndrepta spre profitabilitate.

Totodată, în anunțul către SEC, reprezentanții UiPath au prezentat și o serie de date financiare preliminare. Astfel, potrivit informațiilor financiare neauditate, UiPath se așteaptă ca în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2023, care s-a încheiat la 31 octombrie 2022, să ajungă la venituri de 260 de milioane de dolari, venituri anuale recurente de 1,108 miliarde de dolari, și pierderi operaționale în valoare de 70 de milioane de dolari.

Potrivit MarketWatch, în ședința bursieră de marți, acțiunile UiPath au intrat pe creștere după anunțul companiei privind rezultatele financiare preliminare și cel privind noul val de concedieri care va avea loc în săptămânile și lunile următoare.