Încărcare mediocră, camere slabe și performanță pe la medie. Am petrecut câteva săptămâni cu el și încă nu sunt convins că are prea multe de oferit dincolo de un pachet foarte generos în cutie.
Infinix Hot 50 se învârte pe la aproximativ 900-1.000 de lei în funcție și de configurația aleasă, deci un segment de preț cu multe opțiuni și în care fiecare specificație contează, dar aici specificațiile sunt cel mult „pe la medie”. Ai doar un ecran adecvat, un procesor ok, un singur difuzor, camere mediocre și o baterie standard de 5.000 mAh care se încarcă lent, la 18W.
Infinix Hot 50 are o cutie mare și plină cu accesorii

Poate cel mai mare atu al lui Infinix Hot 50 este conținutul cutiei și o să îți dai seama din prima de asta, pentru că ai o cutie babană, ca înainte, fără economii la materiale sau la conținut. Câte telefoane din ziua de azi îți mai oferă în cutie cablu, încărcător, husă și căști? Cu siguranță nu prea multe, dar chiar și așa, eu nu cred că e suficient cât să acopere mediocritatea telefonului. Dacă ne raportăm la calitatea accesoriilor, nici ele nu ies în evidență prea mult.
Încărcătorul este de doar 18W, că atât suportă telefonul, cablul este standard, husa este din aceea transparentă și moale, iar căștile sigur nu vei vrea să le folosești la mai mult decât niște apeluri. Măcar folia aplicată pe ecran este de sticlă și se simte de calitate.
Deci, dacă vrei un telefon one stop shop care să îți dea în cutie absolut tot ce ai nevoie, fără să mai cheltui nimic în plus, probabil că Hot 50 se numără printre singurele tale opțiuni.
Ecran și sunet Infinix Hot 50

Dacă ne raportăm la ecran, Infinix Hot 50 se încadrează în acest segment, dar nu impresionează. Ai un LCD de 6.78 inch cu rezoluție FullHD+, rată de refresh de 120hz și luminozitate de 800 de niți. Nu știm cât de rezistent este acest ecran la zgârieturi sau căzături, dar faptul că ai o folie aplicată pe el din fabrică e bine și măcar te scapă de grija că s-ar putea sparge ușor.
Se vede bine în condiții normale de utilizare, claritatea este mai mult decât suficientă, iar culorile sunt reprezentate bine pentru un LCD, dar nu o să ai un contrast impresionant și dacă nu îl privești direct, vei vedea cum imaginea începe să se „șteargă”. Chiar dacă este unul dintre LCD-urile mai luminoase, nu îl recomand pentru utilizare afară, în soare, nici chiar iarna.
Rama ecranului este decentă, dar „bărbia” este mai mare, tipic unui LCD și unui telefon din categoria asta de preț.
Există opțiuni chiar și la bani mai puțini care au un ecran similar cu acesta, dar Motorola oferă și modele cu OLED la sub 1.000 de lei, cum ar fi G84, care vine cu un astfel de ecran. De fapt, voi mai compara acest Infinix cu modele de la Motorola, pentru că mi se pare că acesta este unul dintre concurenții serioși ai lui Infinix Hot 50, dar nici Samsung sau Realme nu se lasă mai prejos și oferă mai mult la aceiași bani.
Experiența multimedia nu este îmbunătățită nici pe partea audio, pentru că Infinix Hot 50 vine doar cu un difuzor, care e mediocru. El scoate sunete și cam atât, nu are deloc profunzime și chiar dacă nu mă aștept la un sunet de calitate pe un telefon de 1.000 de lei, măcar două difuzoare puteau fi puse aici, pentru că alții, cum ar fi Motorola, le oferă chiar la un preț mai bun.
La nivel de volum stă bine, dar din nou, nu iese în evidență și apelurile pe difuzor se aud și ele decent, dar atât.
Promisiuni prea mari de performanță pentru Infinix Hot 50

Pe cutia mare și verde a lui Hot 50 vei vedea scris mare „5 years of smoothness”, ceea ce te duce cu gândul că vei cumpăra cu 1.000 de lei ceea ce alții cumpără cu 1.000 de euro, dar nu e chiar așa. Pe modelul 4G al lui Infinix Hot 50 vei găsi un procesor Mediatek Helio G100, octa-core pe 6 nanometri, care este un upgrade modest față de Helio G99. Există și o versiune 5G care vine echipată cu un MediaTek Dimensity 6300, tot pe 6 nanometri, dar cu ceva mai multă performanță, dincolo de conectivitatea mai bună.
Promisiunea de performanțe bune timp de 5 ani mi se pare cel puțin ambițioasă, date fiind specificațiile, pentru că doar de la un flagship te poți aștepta la asta. Sigur, probabil Infinix Hot 50 4G va merge și peste 5 ani, dar cu siguranță nu te vei mai putea juca pe el ceva mai mult decât un Candy Crush, iar browsing-ul va deveni lent.
De fapt, nici acum telefonul nu impresionează prin rapiditate. El merge suficient de repede pentru un mail, citit știri, verificat mailuri și aplicațiile uzuale de social media. Tot ai nevoie de ceva răbdare când deschizi pe el aplicații precum Gmail, Spotify sau TikTok, iar actualizările pentru aplicații se fac și ele o idee mai lent.
Am fost surprins totuși să văd că, în jocuri, telefonul se comportă chiar decent pentru platforma asta. Procesorul este ajutat de 6 GB RAM care pot fi extinși cu alți 6 GB, iar stocarea pe modelul meu a fost de 256 UFS, dar am văzut pe site-urile de la noi mai degrabă modelul cu 128 GB.
Am jucat pe Infinix Hot 50 Asphalt Legends Unite, Call of Duty Mobile, Hungry Shark Evolution și World of Tanks, iar toate au mers surprinzător de fluid, chiar dacă detaliile grafice au fost mai jos. Pe CoD Mobile, de exemplu, am jucat la detalii medii cu framerate mediu, iar telefonul a putut susține fără prea mari probleme 50-60 de cadre pe secundă.
M-am jucat pe el chiar și aproape o oră încontinuu și telefonul abia dacă s-a încălzit, deci aici ajută să ai un procesor mai puțin performant.
Mi-a plăcut și faptul că telefonul merge bine, iar software-ul este stabil și are câteva funcții de personalizare, dar în general este destul de curat și ușor de învățat. Infinix Hot 50 are din fabrică Android 14, iar legat de actualizări de sistem, nu știu exact câte va primi, probabil cel mult două, deci nu e prea bine, având în vedere că Android 15 deja este disponibil pe aproape toate telefoanele.
Autonomie și încărcare mediocre pe Infinix Hot 50

Nici la capitolul baterie-autonomie Infinix nu se diferențiază de restul pieței și cumva ăsta cred că era unul dintre cele mai facile capitole prin care putea să facă asta. Bateria este standard de 5.000 mAh și tot așa este și autonomia, o zi cel puțin de utilizare intensă și peste o zi jumate dacă ești mai conservator cu el.
Când trebuie să îl încarci, poți doar pe fir, nu avem încărcare wireless, o altă oportunitate pe care Infinix a ratat-o ca să se deosebească. Hot 50 4G se încarcă doar la 18W și o poți face cu încărcătorul din pachet sau cu literalmente orice alt încărcător rapid. O încărcare de la 5 la 100% durează cam o oră și 45 de minute, iar de la 20% se încarcă ceva mai repede, într-o oră și 20 de minute.
Din nou o spun, există telefoane pe la 1.000 de lei și chiar mai puțin care au încărcare mai rapidă la 30, 33W sau baterii mai mari, de 6.000 mAh sau chiar pe amândouă. Până și Samsung oferă pe Galaxy A16 5G încărcare la 25W.
Infinix Hot 50 nu te va impresiona la capitolul camere
Nici la camere Infinix Hot 50 nu stă prea bine, de fapt din nou este sub ce găsești în piață. Ai pe spate o cameră principală de 50 de megapixeli și pe față, un modul de 8 MP. Stai așa, Cristi, dar nu avem trei camere pe spate? Păi nu, ce avem acolo sunt într-adevăr trei module de cameră, dar camera utilizabilă este doar una.
Nu ai nici măcar un ultrawide pe spate, deci celelalte două module fie sunt ceva pentru portrete, fie doar module placeholder să dea bine în imagini. Poți face zoom 2X în aplicația de cameră, dar asta probabil prin crop pe senzorul principal de 50 MP.
Și după cum poate te-ai aștepta, nici pozele nu sunt grozave, de fapt sunt cel mult bune, asta când condițiile de afară sunt perfecte, dar culorile sunt ușor exagerate, iar contrastul e împins prea sus. Există și un mod de noapte, dar nici el nu face o treabă prea bună, pentru că nu există stabilizare pe cameră, deci secvențele de imagini vor ieși mișcate.
De filmat, telefonul filmează 1440P, dar fără stabilizare, deci nu m-aș sinchisi să fac prea multe vloguri cu acest telefon. Știu că de obicei mă plâng când văd module de cameră inutile pe telefoane de 1.000 de lei, dar măcar un ultrawide putea fi pus aici sau dacă nu, măcar camera principală putea fi mai bună, cu stabilizare optică sau o calibrare mai bună a culorilor.
Infinix Hot 50 stă binișor pe partea de conectivitate
Pentru că este echipat cu un MediaTek Helio G100, Infinix Hot 50 nu vine cu 5G, ci doar cu 4G, dar pentru cine ar putea cumpăra acest telefon, eu zic că este suficient și 4G-ul încă merge bine în România. Telefonul suportă și WiFi pe frecvențele clasice de 2.4 și 5GHz, nu avem aici WiFi 6, dar din nou, nu cred că era de așteptat și oricum este suficient pentru cât poate platforma asta să ducă.
Nu știu exact ce versiune de Bluetooth Avem, pentru că nu am găsit ceva concret în lista de specificații, dar Helio G100 suportă Bluetooth 5.2, deci probabil că asta avem și aici și e OK, chiar dacă majoritatea terminalelor vin cu suport Bluetooth 5.3 sau chiar 5.4.
Mai găsești aici NFC pentru plăți cu cardul, GPS, și radio FM prin jack-ul de 3.5 mm.
Deblocarea securizată se face prin senzorul de amprentă montat pe lateral și care merge chiar bine sau prin deblocarea facială, care nu este la fel de bine optimizată, mai ales dacă nu ai cele mai bune condiții de iluminat.
Merită să cumperi Infinix Hot 50?
Sincer, nu cred că am fost niciodată real dezamăgit de un telefon. Sigur, întotdeauna am zis că e loc de mai bine și de puține ori am fost cu adevărat mulțumit de ce am găsit pe un terminal, dar nu am fost niciodată mai indiferent față de un telefon.
Și nu e ca și cum Infinix Hot 50 este un telefon prost, pentru că nu e. Merge bine, sistemul de operare nu îngheață și nu dă crash-uri, bateria ține cum te-ai aștepta și e ok, chiar dacă se încarcă mai greu. Până și cu camerele poți trăi, dacă nu faci prea multe poze sau dacă faci doar atunci când e lumină puternică afară.
Dar, din punctul meu de vedere, nu poți avea atâtea compromisuri pe un telefon în 2025 pentru prețul de 1.000 de lei, nu când există alte opțiuni în piață. Să dau câteva exemple? Motorola G54 Power, G84, Samsung Galaxy A16 5G sau Realme 12.
Toate aceste telefoane oferă măcar ceva în plus față de Infinix Hot 50, o cameră mai bună sau mai multe camere, o baterie mai mare sau care măcar se încarcă mai repede. Conectivitate 5G sau ecran OLED și lista poate continua. Nici măcar pachetul complet din cutie nu îl poate salva, din punctul meu de vedere și dacă ar costa undeva la 800 de lei, atunci poate ar începe să capete sens, dar chiar și acolo există alternative mai bune.