Lectură de 5 min

REVIEW Honor 90 - un telefon midrange cu un ecran excelent

Abonează-te pe  
Acesta este review-ul start-up.ro pentru Honor 90, un telefon midrange cu un ecran excelent și este lansat cu dedicație pentru cei mai activi utilizatori de Instagram sau TikTok.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Ecran Excelent

Honor 90 are un display extraordinar, mai ales luând în considerare prețul acestui dispozitiv. Este un display mare de 6,7 inci cu margini ușor curbate și cu rezoluție FHD+, ce acoperă 100% din gamutul de culoare DCI-P3 și are o rată de refresh de 120 Hz. Este un AMOLED ce afișează culori aprinse și e și luminos cu un maxim de 1600 de niți pentru conținut HDR. De asemenea, Honor 90 a primit certificare Netflix HDR și Amazon Prime HDR și într-adevăr documentare precum Our Planet arată fantastic.

Pe partea de tehnologie, Honor se laudă cu faptul că acesta este primul și singurul telefon de pe piață cu un PWM diming de 3840 Hz și a primit o certificare din parea TUV pentru asta. Practic, Honor ne spune că acest telefon are o rată de pâlpâire de flicker a ecranului este atât de mică, încât nu reprezintă niciun pericol pentru ochi. Alte telefoane au un PWM mai mic și asta poate duce la obosirea ochilor după un timp de utilizare îndelungată.

HONOR 90 folosește o lumină dinamică care seamănă cu lumina naturală care seamănă cu ritmul luminii naturale pentru a stimula mișcarea mușchilor ciliari prin Dynamic Dimming, ajutând la atenuarea oboselii oculare. În același timp, telefonul se poate sincroniza la ritmul circadian și astfel lumina ecranului devine mai caldă pe măsură ce se apropie ora de somn. Asta ar trebui să stimuleze o creștere a nivelului de melatonină și să ducă la un somn mai odihnitor.

Practic, Honor a adus tehnologiile de pe flagship-ul lor Honor Magic 5 Pro pe acest model midrange. Pe scurt este un ecran foarte bun și am rămas surprins plăcut de calitatea acestuia. Singurul lucru care știrbește experiența de gaming sau de vizionare este faptul că telefonul are un singur difuzor. Are volum și sună decent, dar cred că Honor ar fi trebuit să mai pună un difuzor pe acest telefon.

Design

Telefonul are un design premium și mie îmi place foarte mult această culoare, un verde gri în gradient. Și modulul camerei a primit atenție și avem două cercuri lucioase în jurul fiecărui modul. E un look interesant și fiecare dintre voi decideți dacă vă place sau nu. Mai există un model care cu siguranță va fi mai mult pe placul fetelor, se numește Diamond Silver și are și un tipar imprimat pe spate. Altfel telefonul este plăcut de ținut în mână și de utilizat, iar marginile sunt rotunjite, dar nu exagerat. E subțirel la 7,8 mm și o greutate de 183 de grame.

Pe partea tehnică trebuie să vă spun că Honor 90 este dotat cu un procesor Snapdragon 7 gen 1, construit pe 4 nanometri, are 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare, iar bateria este una mare la 5000 mAh. Aceasta se încarcă repede la 66 de wați, însă pentru a profita de această viteză trebuie să deții deja un astfel de încărcător deoarece Honor nu include unul în cutie, ci doar un cablu USB-A la UBS-C. Telefonul nu impresionează în testele de benchmark precum 3DMark sau Geekbench, însă oferă o experiență de utilizare foarte fluidă atât în browsing, cât și gaming. În Brawl Stars și Call of Duty am avut 60 de FPS fără probleme. Singura chestie pe care am observat-o a fost în aplicația de camera unde am văzut anumite poticniri și puțin lag, dar nu tot timpul.

Interfața MagicOS este una bună, funcțională și seamănă cu cea a Huawei, doar că aici avem și servicii Google. Din păcate, există și multe aplicații preinstalate, dar se pot șterge din fericire.

Camere foto

Și acum să vorbim de camerele foto și de funcțiile sale pentru foto și video. Telefonul are o cameră principală de 200 MP, e sezonul camerelor de 200 MP dacă nu știați, și una ultrawide de 12 MP. Apoi mai există o cameră de profunzime de 2 MP și cea de selfie este de 50 MP.

Dacă nu mă înșel este același senzor foto de pe realme 11 pro+, adică ISOCELL HP3 de la Samsung cu o mărime de 1/1,4 inci. Este un senzor bun care mi-a plăcut pe realme și îmi place și aici. Telefonul scoate poze foarte clare cu multe detalii și cu un HDR bun pe timpul zilei. Noaptea se folosește de pixel bining pentru a capta mai multă lumină și scenele nocturne ies bine de cele mai multe ori. Altfel portretele ies foarte bine și îmi place nivelul de bokeh și tranziția de la clar la neclar. În scene întunecate pozele portret nu ies prea bine și ai nevoie de mai multă lumină.

Camera ultrawide este bună pentru peisaje, fotografii urbane și are și funcție de macro, având o distanță minimă de focalizare de 2,5 cm.

Pentru că este un telefon pe care Honor îl adresează iubitorilor de fotografie, de video și celor care vor să creeze conținut pentru rețele sociale a echipat acest telefon cu o cameră de selfie de 50 MP cu un unghi mare de captare de 100 de grade. Aici ai două beneficii - selfie-uri foarte detaliate și selfie-uri în care poți încăpea toți prietenii tăi într-o singură poză. Sau poți să încapi doar tu cu mai mult peisaj, dacă nu ai mulți prieteni, așa ca mine. Selfie-urile ies foarte bine pe timpul zilei și imaginile au foarte multe detalii.

Mie mi-a plăcut foarte mult și modul portret pe selfie, chiar dacă bluează mult fundalul și nu ai control asupra acestuia, însă măcar arată bine.

Pe video, Honor 90 filmează până la rezoluție 4K la 30 FPS și are și moduri de filmare portret și beauty, dar doar la rezoluție FHD. Există și o funcție de AI care-ți recomandă modul portret de filmare atunci când detectează fețele, dar care crește și saturația culorilor și claritatea. De asemenea, telefonul are și o tehnologie de anulare a zgomotului de fundal pentru filmări de tip vlog și astfel crește claritatea vocii atunci când vorbești într-un mediu zgomotos precum o stradă.

Pentru că nu toată lumea vrea să-și bată capul cu editarea clipurilor video și vrea să distribuie repede conținutul pe social media, Honor 90 are funcții precum Story, adică un șablon cu tranziții, stickere și efecte. Clipuri pe care le poți face în timp real, alegi melodia și apoi îi dai drumul pe social media. Nu toate sunt extraordinar, dar pot fi utile cu siguranță. Are și un mod de filmare multi-video prin care telefonul captează imagini și cu camera frontală și cu cea de pe spate și poți face un colaj sau un mix. Dacă vrei ca rudele să-ți vadă fața în toate clipurile din vacanță.

Honor 90 preț

Bun, am ajuns la final și pot să recomand Honor 90 celor care vor un telefon cu un ecran de calitate, un telefon cu un design premium, cu funcții care să-i ajute să distribuie mai rapid pe social media. Performanța este mai mult decât decentă și autonomia bateriei bună, însă nu-mi plac anumite lucruri precum: lipsa unui sistem stereo de difuzoare, lipsa unei camere telefoto și lipsa încărcătorului în cutie. De asemenea, prețul de lansare de 600 de euro, adică aproximativ 3000 de lei, mi se pare ușor cam ridicat.

Abonează-te pe  
Pe aceeasi tema: