Căștile Cloud ale HyperX sunt renumite pentru confort și anul acesta la Computex compania a reînnoit seria cu un nou model, Cloud III. HyperX a păstrat și rafinat multe aspecte ale modelului Cloud II pentru noul Cloud III. Noul model vine cu îmbunătățiri, dar există încă multe lucruri similare la cele două căști:

Atât Cloud II, cât și Cloud III au cabluri nedetașabile de 3,5 mm și includ un dongle USB pentru o funcționalitate suplimentară. Modelul de anul acesta vine și cu adaptor USB-A la USB-C.

Cele două căști funcționează cu orice dispozitiv care utilizează o conexiune de 3,5 mm, cum ar fi PS5, Switch, Xbox și PC. Însă pentru că ai UBS-C poți folosi aceste căști și cu telefonul și poți să și preiei apeluri datorită faptului că are un microfon detașabil. Cablul are o lungime de 1,2 metri, iar adaptorul USB încă 1,3 metri, deci dacă ai nevoie te poți folosi de un cablu de 2,5 metri.

Confortul este rege

Ambele căști au o construcție similară, adică un cadru de aluminiu și pernuțe pentru urechi din piele cu spumă cu memorie. Nu am testat Cloud II, dar am folosit mult timp Cloud Alpha Wireless și sunt familiar cu experiența de utilizare și cu sunetul produs de aceste căști.

De asemenea, în trecut am testat și alte căști de la Logitech, Razer, Sony și alții și pot să spun că HyperX Cloud III sunt cele mai confortabile, cele mai bune de purtat pentru perioade lungi de timp.

Pernuțele sunt mari, moi, plăcute la atingere, iar căștile sunt în așa fel construite încât să nu pună presiune nici pe cap, nici pe urechi. Stau acolo bine și gata. Ce m-a surprins foarte plăcut a fost faptul că nu am transpirat deloc cu ele pe cap indiferent cât de mult le-am folosit sau de temperatură.

Continuând cu designul, furca de aluminiu este ceva mai elegantă și mai subțire, iar acest model este negru și-mi place mai mult deoarece e mai stealth, nu iese în evidență, ca cel roșu și negru. De data aceasta, HyperX a dus controlul pe cască și avem o rotiță de volum în dreapta și buton pentru microfon în stânga. La Cloud II butoanele erau pe fir.

Am purtat HyperX Cloud III când editam video, când m-am jucat și au fost foarte confortabile pe cap, dar și la gât. Singurul lucru care nu-mi place la acest model este că nu pot scoate cablul.

HyperX Cloud III - sunet și microfon

Noul model are aceleași drivere de 53 mm ca și Cloud II, dar au fost reglat pentru a oferi un bas mai puternic și o spațialitate mai bună. Driverele reproiectate ale Cloud III au o gamă de răspuns în frecvență de 10 - 21.000 Hz - ușor mai largă decât căștile de gaming obișnuite (20 - 20.000 Hz), dar ușor mai îngustă decât Cloud II (10 - 23.000 Hz).

În general, profilul sonor al lui Cloud III este mai echilibrat decât ai crede (având în vedere basul puternic). Muzica sună bine, dar nu este o cască pe care aș lua-o doar pentru asta. Cloud III este o pereche de căști pentru gaming, în primul rând.

HyperX a optimizat sunetul lui Cloud III în special pentru jocurile FPS. Astfel vei auzi mai bine ce se întâmplă în jurul tău și vei auzi mai clar pașii inamicilor care se apropie de poziția ta. Am jucat Diablo 4 și Street Fighter 6 cu aceste căști și sunetul este unul de calitate, cu mult bas, dar fără să inunde alte frecvențe. Vocile sună bine, iar înaltele sunt curate. Pentru jocuri FPS prefer spațialitatea oferită de sunetul surround virtual DTS, ce poate fi oprit din setări, însă pentru altfel de jocuri nu ai neapărat nevoie de el.

Cloud III este compatibil cu NGENUITY și de acolo alege între mai multe presetări EQ sau îți poți crea propriul egalizator cu un egalizator cu 10 benzi. Și poți alege să activezi sunetul DTS sau nu. Și cam atât. Sincer sunt cam dezamăgit de software și mă așteptam la mai multe opțiuni și setări.

În ceea ce privește calitatea microfonului, am rămas impresionat de cât de bine sună și oferă o voce plăcută, chiar dacă puțin nazală, însă este foarte bun pentru apeluri, pentru call-uri video, streaming sau voice chat în jocul favorit.

Florin Cașotă · HyperX Cloud III microphone test

HyperX Cloud III este una dintre cele mai confortabile căști pe care le-am purtat vreodată. Arată bine, se simt premium, materialele folosite sunt de calitate și pare că au un preț mai mare decât cel din realitate. Căștile se vând cu 99 de euro, iar la noi sunt la precomandă la eMAG la 589 de lei.

Nu sunt cele mai ieftine căști și poate nu cele mai versatile, dat fiind faptul că merg doar pe fir, dar au un sunet bun, un confort excelent și un microfon de calitate, iar la 589 de lei mi se pare o ofertă bună.