The Skywalker Saga este cel mai recent titlu din seria Lego și unul de amploare, care vede lumina zilei după mai multe amânări. Data inițială a lansării a fost 20 octombrie 2020, însă apoi a fost amânat pe 2021, iar într-un final a fost anunțată data de lansare pe 5 aprilie 2022. Am avut ocazia să-l joc câteva zile înainte de lansare, iar acestea sunt impresiile mele.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga, după cum îi spune și numele, cuprinde toate filmele, adică cele trei trilogi și ai posibilitatea să le începi după cum dorești. Poți să începi în ordine cronologică a evenimentelor sau în ordinea în care au fost lansate sau un episod din fiecare serie. Cum vrei tu. La fel ca și alte jocuri Lego, și acesta respectă filmele și reproduce scenele 1:1, cu câteva glumițe inserate. Fiecare episod se simte ca un rezumat al unui film Star Wars spus cu figurine Lego și unde sunt inserate glumițe care sunt adresate unui public mai tânăr.

În fiecare episod ai ocazia să joci cu eroii preferați sau nu. De exemplu, în Episodul 1 poți să joci și cu Jar Jar Bings sau poți să-l ignori complet ca mine. Fiecare episod este împărțit în scenete, să zicem, iar în fiecare ai ocazia să controlezi 2-3 sau chiar 4 personaje. Poți sări de la unul la altul în timpul jocului cu o apăsare de buton.

Prin acest titlu poți să joci cu favoriți precum Leia, Luke, Rey sau Obi Wan. Am jucat primul episod din fiecare trilogie și mi se pare că acest stil de joc se potrivește mai mult ultimei trilogi, care este și cea mai amuzantă dintre cele trei.

Personajele au atacuri de la distanță, cei care au blastere, iar jedii pot arunca cu lightsaberul, dar și atacuri de aproape și poți realiza combo-uri apăsând o serie de butoane formate din pătrat, X sau triunghi. Gameplay-ul este simplu și nu este nevoie să gândești prea mult și doar să apeși pe butoane și chiar dacă greșești eroul tău pur și simplu se destramă în piese de lego apoi reapare la loc. Nici puncte nu pierzi și jocul nu te pedepsește. Ceea ce pot să înțeleg având în vedere publicul căruia i se adresează jocul.

Jocul are și elemente de RPG și toate piesele colorate de lego pe care le aduni pot fi cheltuite pe upgrade-uri generale sau specifice anumitor eroi.

Cum jocul respectă acțiunea din filme vei putea să te lupți, să împuști, să alergi de Darth Vader și să distrugi nave spațiale. Pe lângă asta mai ai parte de activități secundare și poți face și alte lucruri înainte de a trece la următoarea scenetă dintr-un episod. De asemenea, după ce termini un episod îl deblochezi în free play unde poți face ce vrei și nu mai respecți cronologia filmului. Poți să faci mai multe misiuni secundare sau poți să faci alte lucruri precum: poți să fugi de rathtar, poți să de duelezi cu baghete franțuzești sau poți să călărești o Bantha.

Este un gameplay simplu și destul de distractiv și cred că The Skywalker Saga ar fi un mod bun prin care un părinte ar putea petrece timp împreună cu copilul său deoarece jocul poate fi jucat și în doi.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga se lansează pe 5 aprilie pe consolele PlayStation sau Xbox, pe Switch dar și pe PC. Încearcă-l dacă ai copii sau dacă vrei să retrăiești aventurile din universul Star Wars fără stres.