Lectură de 4 min

REVIEW Logitech G435 - căști wireless bune și care nu costă prea mult

Abonează-te pe  
Acum mai mult ca niciodată ne conectăm pe mai multe dispozitive: desktop, laptop, consolă, telefon, tabletă și așa mai departe și pentru toate acestea am nevoie de o singură pereche de căști și această nevoie poate fi satisfăcută de Logitech G435.
REVIEW Logitech G435 - căști wireless bune și care nu costă prea mult

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Logitech a anunțat aceste căști în urmă cu puțin timp și mi-au atras atenția datorită designului jucăuș, funcțiilor și prețului.

Căști Logitech G435 - design

Există trei perechi de căști cu diferite scheme de culoare: negru cu galben/portocaliu, albastru cu roz/mov și alb cu lila/albastru. Toate căștile Logitech arata funky și au scheme de culoare pentru gusturi diferite. Mergi pe negru dacă vrei ceva mai clasic și pe alb sau albastru roz dacă vrei să ieși în evidență.

Eu am primit pentru acest review perechea albă cu acel lila/mov pe cupe și pe banda de susținere. Este un aspect retro ce este completat de acele cabluri răsucite în partea de sus, dar și de butoanele mari și dreptunghiulare de pe cupa stângă. Apropo de asta, avem un buton de pornire și oprire, două pentru volum și unul pentru a pune microfonul pe mute și tot pe cupa stângă vedem și un LED mare care indică starea căștilor și portul de încărcare USB-C. Ce mi-aș fi dorit aici ar fi o rotiță de volum în locul butoanelor rigide.

Microfonul nu este detașabil precum vezi pe alte căști, ci este încorporat, ceea ce poate fi o idee bună dacă vrei un pachet mic și simplu. Brandingul Logitech este minimal și vezi doar pe cupe celebrul G și denumirea de G435. Cupele au un burete bunicel, iar pe interior acestea nu sunt acoperite de niciun fel de pânză. Inițial am crezut că o să fie o problemă, dar de-a lungul perioadei de test nu m-a deranjat deloc.

Imediat cum lei vei lua în mână vei simți cât de ușoare sunt. Acestea cântăresc doar 165 de grame și aproape că nici nu le simți când le pui pe cap. Banda de sus nu este capitonată deloc, însă nici nu este nevoie deoarece vorbim doar de pânză și plastic și nu am simțit nicio presiune pe cap atunci când le-am purtat. Interesant este că piesele din plastic folosite la construcția căștilor sunt, în proporție de peste 20%, realizate din material reciclat.

Acestea sunt realizate pe două mărimi: small și medium. Acest model nu știu ce mărime este (nu am văzut scris pe nicăieri), însă cupele sunt ajustabile și pe poți prinde mai bine pentru sesiunile de gaming intense sau mai relaxat când vrei să lași urechile să respire. Mie îmi stau foarte bine pe cap și au fost confortabile chiar și când le-am purtat 5-6 ore pe zi. Și cum sunt wireless, au fost și momente când am uitat de ele.

Designul și construcția ușoară poate nu sunt pentru gustul tuturor, dar mie îmi plac. Singura îngrijorare ar fi rezistența în timp. Cum vor arăta după 6-12 luni de utilizare zilnică? Am avut căști ale căror cupe s-au deteriorat, unele s-au dezlipit și așa mai departe.

Sunet și microfon Logitech

Cum ziceam și la început, frumusețea acestor căști este faptul că sunt wireless și că se pot conecta prin bluetooth sau print-un adaptor 2,4 GHz. Tot ce trebuie să faci este să pui adaptorul într-un port USB pe desktop, consolă, laptop și ești gata să le folosești. De asemenea, se pot conecta prin bluetooth. Din păcate, nu funcționează și pe fir (ar fi fost util ca variantă de rezervă), dar funcționează atunci când sunt la încărcat. Deci dacă te-a lăsat bateria câbd aveai nevoie de ele tot ce trebuie să faci este să le pui la încărcat în PC sau într-o baterie externă și pot funcționa.

Cum sunt căști wireless avem și o baterie și o autonomie promisă de 18 ore. Eu le-am folosit în medie cam 2 zile cu o singură încărcare cu adaptorul de 2,4 GHz. Le-am utilizat zilnic probabil 5-7 ore, nu știu exact, dar cred că se aproprie de ceea ce promite Logitech.

Căștile au difuzoare de 40 mm cu o frecvență de răspuns clasică (20 Hz - 20 kHz), iar microfonul încorporat are o frecvență de răspuns curprinsă între 100 Hz și 8 kHz și vine cu tehnologie beam forming și ar trebui să elimine din zgomotul de fundal și să crească claritatea audio a vocii. Având în vedere categoria de preț nu mă așteptam ca acestea să sune grozav, dar sunt mai bune decât mă așteptam. Volumul este foarte bun și nu am sesizat distorsiuni. Le-am folosit pentru gaming, editare video, muzică și seriale și nu am de ce să mă plâng. Am jucat și Call of Duty Vanguard cu ele și au fost ok, însă nu pot să zic că m-au ajutat prea mult în localizarea inamiciilor.

În ceea ce privește calitatea microfonului, aș putea spune că este mediocră, însă mai bine vă las pe voi să judecați după ce ascultați acest fragment audio.

Preț Logitech G435

Acestea fiind zise, căștile wireless Logitech G435 reprezintă un best buy în această categorie de preț. Căștile Logitech G435 sunt disponibile începând cu luna octombrie 2021 la magazinele partenere, la prețul de 399 RON, ceea ce nu este rău de loc. Pentru acești bani avem parte de un design funky și căști ușoare, conectivitate wireless și un sunet destul de bun. Calitatea microfonului putea fi mai bună și ar fi mers și posibilitatea de a conecta căștile pe fir. Dacă dorești există și o alternativă de la Razer, căștile Barracuda X pe care le-am testat recent, iar în acest moment sunt cu 50 de lei mai scumpe decât Logitech G435, însă au o construcție mai de calitate, în opinia mea, poate un microfon nițel mai bun și posibilitatea de a conecta căștile pe fir.

Vestea bună este că în această zonă de preț de 100 de euro avem parte de câteva perechi de căști de gaming bune, iar consumatorul are de unde alege.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: