Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Funcția NFC, sau Near Field Communication, e pe smartphone-urile de top de câțiva ani buni și a ajuns și pe smartphone-uri mid-range de la mulți producători. Motorola edge+ e dotat cu NFC, iar în acest clip încercăm să vă aratăm de ce este o funcție foarte utilă de care merită să te folosești.

Tehnologia NFC, după cum spuneam, este integrată în multe dispozitive de piață, dar și în unele obiecte uzuale pe care le folosim zilnic, cum ar fi cardurile bancare contactless, cartelele pentru transportul în comun, cheile de acces pentru interfon sau chiar în zgarda animalului de companie.

Ce poți face cu ea când o ai disponibilă pe smartphone? În primul rând, te poți conecta foarte ușor și rapid la diverse accesorii compatibile. Pe Motorola edge+, poți activa funcția NFC din meniul rapid de sus, iar apoi poți apropia telefonul de o pereche de căști bluetooth, de exemplu, cu această funcție. Cele două dispozitive fac instant schimb de informații și se leagă între ele fără a mai fi nevoie să cauți device-ul la care vrei să te conectezi într-o listă interminabilă. E atât de simplu.

Funcția NFC ne simplifică și mai mult viața de câțiva ani de zile. Cu ajutorul acestei tehnologii, poți folosi Motorola edge+ pentru a realiza plăți contactless.

În această perioadă mai mult ca niciodată, plățile cu cash au fost puternic descurajate, putând transmite bacterii, microbi, dar și noul coronavirus. Plata cu cardul contactless a devenit o soluție acceptată de mulți, dar plata contactless direct cu smartphone-ul e și mai practică și ușoară.

Majoritatea băncilor românești au această opțiune (interesează-te la banca ta dacă oferă posibilitatea plății cu mobilul pe smartphone-urile cu Android), iar Motorola edge+ e un telefon care îți permite să plătești fără să-ți mai scoți portofelul din buzunar. În aplicația bancară pe care o folosești va trebui să activezi un card virtual, să activezi funcția NFC și ești gata să plătești cu smartphone-ul. De ce ai vrea să faci asta? Pentru că e mai puțin probabil să-ți uiți smartphone-ul acasă decât portofelul, de exemplu. Pentru că e mult mai rapid, pentru că telefonul e mereu la îndemână și trebuie doar să îi aprinzi ecranul și să apropii telefonul de POS pentru a efectua plata. Nu îți mai cauți cardurile în portofelul burdușit, nu mai manevrezi bani purtători de bacterii, nu mai aștepți rest și nici nu te faci de rușine la casă dacă ți-ai uitat portofelul. În plus, îți poți plăti instant și călătoriile cu metroul, dar și cu autobuzul. Simplu, nu?

NFC-ul e o funcționalitate comună, dar detaliile fac diferența în cazul gadgeturilor excelente, și nu strică uneori să ne reamintim și despre specificațiile utile despre care nu vorbim de regulă. Acesta a fost ultimul clip din seria dedicată review-urilor Motorola edge+