Aceste căști sunt disponibile pe alb și pe negru. Carcasa lui OnePlus Buds este simplă, cu o culoare negru mat și cu două accente lucioase, unul deasupra unde scrie OnePlus și altul pe spate deasupra portului de încărcare. Este o carcasă dreptunghiulară mică și plăcută la atingere. Are și un LED mic în față ca să te informeze când se încarcă. Are fast charging cu USB-C și 10 minute de încărcare oferă 10 ore de ascultare (căști + carcasă) și fără ANC. Pentru flexibilitate avem și încărcare wireless la 2 wați și e utilă deoarece poți să pui cutia pe un încărcător wireless sau pe un telefon cu încărcare inversă și mai aduni așa minute și ore de ascultare.

Și acum să trecem la subiectul principal: căștile. Pot să vă spun că mie îmi plac foarte mult și cred că acest design jumătate mat - jumătate glossy arată bine.

Căștile au o formă familiară și dacă ai trăit pe lumea asta știi că arată ca AirPods Pro-urile de la Apple. Însă uitându-te la ele dintr-un anumit unghi vei vedea că seamănă cu Bellsprout din Pokemon, nu? Anyway, aceste căști sunt de tip in ear adica au un dop care intră pe canalul urechii și asigură o izolare pasivă a zgomotului exterior, plus cea activă oferită de OnePlus, dar despre asta mai târziu. Piciorul, coada căștilor sau cum vreți să-i spuneți este destul de scurtă și este glossy. Este un aspect distinctiv și o alegere interesantă, în opinia mea.

Căștile sunt foarte ușoare și cântăresc doar 4,3 grame fiecare, iar capătul de silicon este moale. Fiecare cască are un difuzor destul de mare de 11 mm cu un răspuns al frecvenței clasi de la 20 Hz la 20 kHz și câte trei microfoane pentru detectarea vocii și anularea zgomotului de fundal.

Unele căști wireless le poți controla cu atingeri sau cu glisări. Pe acestea prin strângerea piciorului?? căștilor. Căștile au rating de rezistență la apă și praf IP55 și carcasa un rating IPX4. Când vine vorba de purtat, OnePlus Buds Pro sunt probabil undele dintre cele mai confortabile căști pe care le-am purtat vreodată. Intră perfect în ureche și aproape că nici nu le simți. Nu te strâng, nu se mișcă, nu nimic. De exemplu, căștile Sony WF-1000XM4, review pe canal, sunt mari și eram conștient de ele tot timpul când le purtam.

Așadar, OnePlus Buds Pro arată bine, sunt confortabile, iar carcasa este mică, bine construită și încape în cam toate buzunarele. Acum să vedem care sunt funcțiile speciale cu care se laudă OnePlus și cât de bine sună. Și testăm și calitatea microfonului.

Functii OnePlus Buds Pro

Să adresăm cel mai important aspect. Cum sună? Ei bine, OnePlus Buds Pro oferă un sunet de calitate și un volum extraordinar. Practic, sunt singurele căști de acest gen pe care nu le pot da la volum maxim deoarece e prea tare și unele sunete sunt deranjante pentru mine. Undeva la 60-80% va fi suficient pentru ca tu să te afunzi în muzică și să nu mai auzi nimic în jur.

Când testezi căști le folosesc în tot felul de scenarii și obișnuiesc să ascult aceleași melodii și Buds Pro se descurcă bine. Cruel de la Kacy Hill are un bass proeminent, dar și o voce feminină clară și înalte bune. În același timp, separarea instrumentelor din Rapsodia Română a lui Enescu este bună și le poți auzi clar în opera autorului român. Adele sau Alexandrina sună și ele foarte bine și vocile sunt calde și clare, însă căștile sunt potrivite și pentru rock și am fost mulțumit de felul cum se aude Back in Black de la ACDC sau Dark Necesisites de la Red Hot Chilli Peppers.

Am ascultat și podcasturi, m-am uitat la filme și am făcut și ceva gaming pe telefon cu căștile în urechi și am fost mulțumit de ceea ce am auzit și cred că majoritatea celor care vor cumpăra aceste căști vor fi la fel. Pentru cei mai tehnici de aici de pe start-up.ro trebuie să menționez că OnePlus Buds Pro suportă codecul audio LHDC, ce permite streamingul de conținut audio de înaltă rezoluție și suportă un transfer de date de până la 900 kbits/s, mai mult decât codecul aptX de la Qualcomm, dar mai puțin decât LDAC al Sony care ajunge la 990 kbits/s.

Conexiunea este susținută de bletooth 5.2 și nu am experimentat niciun fel de întreruperi pe Note 20 Ultra sau OnePlus 9.

Ar trebui să funcționeze fără probleme până la o distanță de aproximativ 10 metri. Apropo de OnePlus 9, dacă legi căștile de un telefon de-al companiei atunci ai acces la o latență mai redusă de până la 96 ms în jocuri și suport pentru Dolby Atmos. Pairingul la telefon se face foarte ușor și apoi dacă ai bluetooth activat totul funcționează simplu și rapid. Doar ai pus căștile și ești gata să le folosești.

Înainte să trec la alte funcții trebuie să vă povestesc despre o caracteristică unică, din ce știu eu, pentru un asemenea produs.

Sunet personalizat

OnePlus Audio ID este o modalitate prin care poți să-ți creezi propriul profil audio. Nu toți auzim la fel și chiar și tu poți auzi mai bine sau mai prost cu o ureche decât cu cealaltă. Practic, aplicația HeyMelody redă anumite tipuri de sunete la diferite volume și te întreabă dacă-l auzi sau nu. Faci asta două trei minute apoi ți se afișează pe un grafic dinamic cât de bine auzi înalte, joase și ala mai departe și poți vedea și o diferență între urechi. Eu se pare că aud puțin mai bine cu urechea dreaptă. În aplicație se poate sesiza o diferență și după ce este aplicat acest sound boost simți mai multe nuanțe ale unei melodii.

Funcționează și pe YouTube Music și vei sesiza că melodia primește un boost și se aude ceva mai tare și parcă ridică mai mult sunetele joase. Dacă nu-ți place poți să nu folosești acest sound boost.

Mai departe trebuie să vorbim despre anularea zgomotului de fundal și OnePlus Buds Pro vin cu smart noise cancelling. Ce e așa smart la el?

OnePlus Buds Pro are active noise cancelling ce poate fi setat pe trei trepte: standard, smart și extreme. Cu ajutorul microfoanelor din dotare, căștile pot elimina un zgomot cu o intensitate cuprinsă între 25 și 40 de decibeli. Funcția smart înseamnă că detectează acest zgomot apoi decide cât de mult este necesar să-l oprească. În ceea ce privește anularea zgomotului, căștile se descurcă bine, dar nu aș zice că cel mai bine din cele testate de mine. Fac o treabă bună și reduc suficient de mult sunetele înalte și joace deranjante, iar cu muzica vei acoperi totul. Le-am testat și la metrou și pe stradă și fără muzică mai auzi anumite zgomote, însă dacă adaugi melodii sau un podcast deja zgomotul din jur dispare complet.

Și acum să trecem la a doua componentă importantă a unor asemenea căști, la calitatea microfoanelor și a apelurilor audio.

OnePlus ne promite o calitate crystal-clear, chiar și în locații zgomotoase. Și am efectuat apeluri și de la metrou și totul a decurs bine. Au mai fost distorsionări sau întreruperi, însă asta este normal într-un astfel de mediu.În ceea ce privește autonomia, lucrurile stau bine și avem 28 de ore de ascultare cu ANC și chiar 38 de ore fără ANC, ceea ce este excelent.

Înainte să închei acest review vreau să vă povestesc puțin despre Zen Mode Air.

Utilizatorii de OnePlus știu că există un mod pe telefoanele OnePlus numit Zen Mode prin care telefonul se blochează, să zicem, și nu-ți mai permite să intri în aplicații, ci doar să efectuezi apeluri. Ideea este să nu fii deranjat, să fii zen.

Acum vin cu același concept pentru căști și se numește Zen Mode Air și este menit să te ajute să te concentrezi când lucrezi, meditezi sau când faci yoga. Practic, căștile redau zgomot alb sau de fundal care este menit să te relaxeze. Există în aplicație cinci astfel de moduri și poți alege una drept standard pentru căști astfel încât atunci când strângi o cască și ții mai mult apăsat intră automat în acest mod și reda acele sunete.

Inițial m-am gândit, very cool, apoi mi-am dat seama că poți să faci asta foarte simplu cu o căutare pe youtube: rain sounds sau altceva si gata. Avantajul lui OnePlus Buds Pro este că e foarte la îndemână și tot ce trebuie să faci este să ții apăsat pe cască.

Aplicația este destul de simplă și nu există un egalizator pentru sunet. Și cam așa stă treaba cu aceste căști. Prețul recomandat este de 739 de lei, ceea ce nu este rău având în vedere toate lucrurile de care am vorbit. Și acum să vedem punctele Pro și Contra.

Puncte pro și contra

Puncte Pro

  • Designul
  • Confortabile
  • Noise cancelling
  • Autonomia

Puncte Contra

  • Pot fi incofortabile la volum maxim

Concluzie

Deci mai multe puncte pro decât contra. Poate unii dintre voi vor comenta prețul, însă căștile mai ieftine fie nu au un sunet la fel de bun, poate nu au ANC sau autonomia este mai mică și nici carcasa nu se încarcă wireless.

Eu recomand OnePlus Buds Pro celor care caută căști wireless foarte confortabile și care să aibă toate aceste funcții.